Binnenkort ook insecten op jouw bordje?

Er bestaat een kans dat nog dit jaar insecten in de Belgische supermarkten worden verkocht. Terra vzw, dat is de grootste Belgische vereniging voor reptielen -en amfibieënliefhebbers, pleit daarvoor. Hun voorzitter, Peter de Baptist, schreef zelfs een kookboek vol recepten met insecten, dat in oktober zal verschijnen.

De argumenten die hij aandraagt voor het eten van insecten zijn "veilig, hygiënisch én erg gezond". Daarbij bestrijdt hij dat insecten minder hygiënisch zijn dan de dieren die we nu wel al massaal eten. En de bacteriën die insecten, net als wij mensen, in hun darmkanaal hebben, zijn niet schadelijk voor de mens. Ook zitten veel van de benodigde stoffen zitten die een mens nodig heeft in insecten: eiwitten, koolhydraten, vetten, een tiental mineralen en alle vitamines die je kunt bedenken. En als laatste argument zegt De Baptist dat het eten van insecten eigenlijk heel normaal is. Niet alleen eet tweederde van de wereldbevolking eet ze al, ook de eerste mensen waren insecteneters. Het Voedselagentschap moet dit plan alleen nog goedkeuren, maar gaat daarbij niet over 1 nacht ijs.
Dat er heus vraag naar eetbare insecten is, bewijst de kleinschalige mobiele snackbar die Peter de Baptist heeft. Daar kan je zes soorten eetbare insecten bestellen die hij vervolgens bij je thuis brengt. Of hij ook in Nederland bezorgt, dat weet ik niet.

bron: Vilt.be

Lees ook:koekjes van insecten
Lees ook:Ook wij moeten aan de insecten
Lees ook:Hoge bloeddruk? Insecten eten kan helpen
Lees ook:Lezingencyclus over het nut van insecten
Lees ook:groente-orkest stelt bezoekers teleur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Binnenkort ook insecten op jouw bordje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>