Cidercider [lekker adresje]

 Regelmatig wordt me gevraagd waar je lekkere ingrediënten kunt kopen. Omdat jullie niet allemaal bij mij in de buurt wonen, wil ik vanaf nu op zondag een lekker webadresje in het zonnetje zetten.

Een paar jaar geleden dronk ik de lekkerste cider ooit. Het was zo’n geval van vakantie, lekker weer en bijzondere ambiance. Ik was op een mosselfeest in Bretagne en daar schonken ze alleen maar naamloze cider uit lelijke groene flessen. En ik werd nieuwsgierig waarom je in Nederland eigenlijk zo weinig (goede) cider tegenkomt. Het is fris, licht tintelend en het heeft een laag alcoholpercentage. Dat was ook de vraag die Wouter Bijl zich stelde en hij kwam in actie. Cidercider.nl is zijn webwinkel.

Eerst even kennismaken
Wouter Bijl heeft gestudeerd voor Maritiem Ingenieur. Maar wilde eigenlijk graag zijn eigen bedrijf. En omdat cider hem al sinds zijn 13e intrigreerd, koos hij ervoor om mooie cider en poiré (cider van peer) naar Nederland te halen. In een Frans restaurant op vakantie bleek de appelsap cider te zijn. “Mijn ouders keken elkaar eens aan en dachten ach het is vakantie.”, vertelt hij over het ontstaan van zijn liefde voor cider.
Menig vakantie werd doorgebracht aan de Normandische en Bretonse kust en steeds meer cider dronk hij. Nu verkoopt hij  artisanale en grootendeels biologische cider en poiré uit Normandië en Bretagne via Cidercider.nl.

Must haves
Tja, dat vind ook Wouter een lastige vraag, en hij antwoordt: “Alles”. Cider is in Nederland immers nog tamelijk onbekend en goede cider is niet in de supermarkt te krijgen. “Ik ontdek zelf ook telkens weer nieuwe smaken en producten”, vervolgt hij enthousiast. “En ik ben ook continu op zoek naar nieuwe unieke en verrassende dranken.”.
De poiré uit het Domfront gebied is zijn favoriet van dit moment. Dit kleine gebied in het zuidwesten van Normandië staat specifiek bekend om zijn poiré en er is maar 1 producent die dit volgens de AOP (dit was voorheen AOC) van dit gebied biologisch maakt. Deze poiré is gemaakt van 100% plant des blancs peren en smaakt echt fantastisch!

Mijn mening
De webwinkel Cidercider.nl is leker fris en fruitig vormgegeven. Het assortiment is niet heel groot, maar de verschillende producten zijn leuk omschreven. Ik ben Wouter al eens tegengekomen op een culi-evenement en heb wat van hem mogen proeven. Hij heeft goede ciders en poirés, en vooral op de laatsten ben ik dol. Om de drempel wat te verlagen verkoopt hij ook meerdere mix-dozen, zodat je zelf een proefsessie kunt houden. Of je nodigt Wouter er zelf bij uit, dat kan ook.
Op zijn site heeft hij ook een aantal recepten om cider in het eten te verwerken, bijvoorbeeld in een mosselpannetje. Lekker simpel maar genieten zoals het zou moeten!

Cidercider.nl | betalen via iDeal of overschrijving  | bezorgkosten 7,95 euro tot 18 flessen, gratis ophalen in Den Haag | diverse verkooppunten | te volgen op twitter

In de rubriek Lekker adresje bespreek ik vanaf nu iedere zondag een lekker adresje dat voor iedereen bereikbaar is. Want bestellen op internet is toch niet meer eng?
Heb of ken jij een leuke culi-webwinkel voor deze rubriek?
Laat t me weten.

—-

Lees ook:Pomme d’Or [lekker adresje]
Lees ook:Meer Wilde keukens
Lees ook:Hoera! Klootwijk aan Zee krijgt vervolg
Lees ook:Vanavond kijken: nieuwe serie Klootwijk aan Zee
Lees ook:De wilde keuken is er nu ook als app

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Cidercider [lekker adresje]

  1. mariellabeukers

    Ha, leuk om hier de ciders van Wouter tegen te komen. Ik dronk de poiré bij de oliebollen met Oud en Nieuw. Lekker!

      /   Reply  / 
  2. Ciderwinkel

    En wie de heerlijke ciders van Wouter wil proeven, samen met onze ambachtelijke Engelse ciders van ciderwinkel.nl moet absoluut het CiderFestijn (http://twitter.com/ciderfestijn) bezoeken op 26 maart 2011 in Amsterdam Noord. Ook aanwezig is ciderimporteur Pomme d’Or.

    Salut & Cheers!

    Raul

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>