Recept: Pastasalade met gebakken mulfilet

pastasalademetmul

Het schijnt dat het een paar dagen geleden #pastasaladedag was op Twitter. Maar je kunt niet aan iedere trend meedoen. Bovendien is het dit weekend warm genoeg om lekker langzaam achter de trends aan te sukkelen. Want het is natuurlijk wel perfect weer voor een pastasalade. Om op je balkon of in de tuin te eten. Of om mee te nemen voor je lunch op het strand – of een romantische picknick, fashionably late, bij zonsondergang.

Anyway, deze pastasalademaakte ik met warme gebakken mulfilets. Maar als die zijn afgekoeld tot lauwwarm terwijl je naar het park of andere plek van bestemming fietst: ook prima!

 

RECEPT

(voor 2 personen)

 

Ingrediënten

6 kleine (of 4 wat stevigere) rodemulfilets

100 gram gemengde sla, gewassen

120 gram pasta naar keuze, bijvoorbeeld fusili

50 gram fetakaas, verkruimeld

1/3 komkommer, in stukjes

½ gele courgette

½ groene courgette

1 teen knoflook, gehakt

4 a 5 eetlepels dressing naar keuze, bijvoorbeeld honing-mosterd

olijfolie, zout, peper

 

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en meng er wat olijfolie doorheen, zodat ie niet gaat plakken.

Was de mulfilets, dep ze droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Snijd de gele en groene courgette in stukjes. Meng de knoflook en een scheut olijfolie erdoor. Bak de courgette in een koekenpan op heet vuur, tot de stukjes lichtbruin worden en laat ze afkoelen. Gegrilde courgette uit de oven of grillpan is natuurlijk ook prima, maar dit is een snelle manier.

Bak de mulfilets met een scheut olijfolie op een hoog vuur in de koekenpan. De kant met het vel eerst twee minuten, dan de andere kant. Als je ze voorzichtig behandeld, blijven ze mooi heel.

Meng alle ingrediënten, behalve de mul, samen in een grote kom. Schep de salade op diepe borden. Laat de gebakken mulfilets iets afkoelen en leg ze er bovenop.

Lees ook:Recept Snelle pasta met courgette en pesto
Lees ook:Recept Pasta pesto met courgette
Lees ook:Koken voor studenten: pasta met spinazie
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Pasta met boerenkoolpesto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>