Sinterklaastip: Cinema Culinair – Estomago

cinema-culinair-boek-dummyFood en film, twee grote passies in mijn leven. Food, tja, das duidelijk natuurlijk als je redacteur bent bij kokenblog. Die liefde voor food is ontstaan door jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, van chique restaurant tot cocktailbar. In mijn jongere jaren werkte ik daarnaast bij een videotheek. en daar is de liefde voor films ontstaan. Net als Tarantino, wie overigens mijn afstudeeronderwerp was op de universiteit Cultuurwetenschappen, kwam ik de rustige momenten door met het kijken van veel, heel veel films. En later werd dat dus zelfs onderwerp van studie.

Toen ik dus las over Cinema Culinair ging mijn hart sneller kloppen. Wat een bijzondere combi van food en film is dat! Een film kijken en gelijktijdig met de acteurs exact dezelfde gerechten proeven als in de film. Het prachtige boek, met culinair script en dvd van de eetfilm Estomago las ik dan ook met veel plezier. Het is een ‘visueel kookboek’ waarmee je de film ‘na kunt koken’ en zo de film kunnen proeven, ruiken, zien, horen en voelen tegelijk. Met prachtige beelden en visuele bereiding van lastigste gerechten (coxinha maken in 20 stappen), een draaiboek en serveerscript en natuurlijk een dvd met timers voor de serveer/proefmomenten. Ik ga mijn eigen huis in januari omtoveren tot foodfilmzaal. Daar volgt dus zeker nog een verslagje van!


Estomago-web

estomago-toetje-web
(Toetje Estomago met guave & gorgonzola; foto: Inge Pont)

Wil jij het heerlijk avondje van Sinterklaas op een volwassen manier vieren? Maak er dan een bijzonder heerlijk foodfilm-avondje van met Cinema Culinair. Nodig je vrienden uit voor een geweldige ervaring thuis: TV bij de eettafel, dvd erin, gerechten voorbereiden en meeproeven met de acteurs. Voor nog geen 30 euro heb je een prachtig kookboek+dvd. Ook een te gek Sinterklaascadeau voor iedereen die houdt van lekker eten en bijzondere eet/filmervaringen.

Estomago

- kookboek, met: culinair script + dvd – Nederlands
– auteurs: Wies Sanders + Harold Smits
– regisseur: Marcos Jorge
– culinair script: 164 pagina’s
– menu’s en recepten van ruim 20 heerlijke Braziliaanse en Italiaanse gerechten
– inclusief: timers en draaiboek voor cinema culinair bij je thuis (good film, good food, great timing)
– afbeeldingen: 246 kleurenfoto’s
– dvd: 113 minuten, Portugees gesproken, NL/EN ondertiteld
– kijkwijzer: 12+
– ISBN: 978-90-9028413-2
– prijs: 29,95 euro
– levertijd is 2 à 4 werkdagen
Kopen? www.cinemaculinair.nl/product/culinair-script/

Lees ook:Cinema Culinair: films om je vingers bij af te likken.
Lees ook:Iran zien, ruiken en proeven tijdens Cinema Culinair
Lees ook:Culinair Cinema tijdens het Filmfestival
Lees ook:Eet Smakelijk! Filmfestival
Lees ook:Nederlands Food Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>