Naast mie en verse pasta is ook couscous een goed alternatief om snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te toveren. Veel couscous die in je de supermarkt kunt kopen hoef je net als mie alleen maar met kokend water (of bouillon) te overgieten en klaar!
In dit recept voor couscous met makreel en sinaasappel gebruiken we gerookte makreelfilets die even in de pan verwarmd worden. In het achtergebleven bakvet maak je een sausje met sinaasappel en daarbij serveer je een frisse salade van Romano (ook wel Romeinse) sla. Wederom een recept uit eigen keuken, en daarom zeker beproefd!
Klik hier voor het volledige recept.
Zin in meer snelle recepten? Bekijk deze pasta met courgette en pesto eens of deze mieschotel met verse geroerbakte groenten! Of dit Spaanse wortelpotje met chorizo uit het boekje Spitsuurkoken (koop het bij BOL.com)..
En heb jij ook tips voor een snelle, maar toch gezonde maaltijd? Laat ze dan bij de reacties hieronder achter!
Lees ook:Recept Snelle pasta met courgette en pesto
Lees ook:Recept Snelle mie met paksoi en paddenstoelen
Lees ook:Festivalkoken: Kruidige couscous met courgette
Lees ook:Festivalkoken: Pasta met tonijn-tomatensaus
Lees ook:Festivalkoken: Panzanella met sardines en ansjovis