Het aspergeseizoen is weer begonnen

Ze liggen al een tijdje in de winkels en op de kramen op de markt, maar die komen vooral uit Peru. Vanaf vandaag is het aspergeseizoen officieel geopend. Iedere tweede donderdag van april wordt de startdatum gevierd.

Natuurlijk is dat zomaar een datum. Maar gemiddeld genomen zouden de asperges nu uit de Nederlandse koude grond moeten komen.

Mooie asperge
En dat klopt ook, zo leert het Ministerie van Eten en Drinken ons, dat afgelopen week de eerste asperges uit eigen dorp at. Het belooft een mooi aspergeseizoen te worden, met goede asperges voor een heel redelijke prijs, aldus AGF.

Nieuw kookboek
Het lanceren van een nieuw kookboek over asperges kan dan ook alleen maar nu gebeuren. Over het boek, dat de titel Asperges heeft meegekregen, vertel ik je vanavond meer. Het belooft in elk geval 70 recepten voor fijnproevers. Rond lunchtijd trappen we af met een recept uit het boek.

Je kunt natuurlijk ook beginnen met één van de recepten die al eerder op koken.blog.nl verschenen. Naast het basisrecept om witte asperges te bereiden, en leuke varianten daarop, gaf ik je ook het recept voor een gebonden aspergecrèmesoep en deze risotto met witte asperges.  Asperges kunnen ook in het toetje verwerkt worden, kijk maar hier!

update: De recepten, door topkoks verzonnen, van de gerechten die tijdens de opening van het aspergeseizoen gegeten konden worden vind je hier in pdf.

Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Het aspergeseizoen is begonnen!
Lees ook:Aspergeweek op koken.blog
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus
Lees ook:Recept witte asperges net even anders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>