De zon op je bord, daar waren we deze regenachtige week naar op zoek. Met een cannelloni met gegrilde groenten, frisse citroenrisotto, een curry uit Bangladesh en een Italiaanse stoofschotel kwamen we een heel eind. En de week sluiten we af met taart. Want daar word je toch pas echt blij van?
Dit recept voor clafoutis van rood fruit komt uit het Seizoenskookboek van Donna Hay. Uiteraard daarover later meer.
CLAFOUTIS VAN ROOD FRUIT
Ingredienten:
* 4 eieren
* 75 gr fijne kristalsuiker
* 330 ml slagroom
* 1 tl vanille-extract
* 35 gr bloem
* wat boter om in te vetten
* 250 gr (schoongemaakte) aardbeien
* 120 gr frambozen
* 80 gr moeirbeien
* 125 gr bosbessen
(Of maak je eigen favoriete combinatie van zomers fruit)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Roer de eieren, suiker, slagroom en het vanille-extract met een garde schuimig.
Zeef de bloem boven het eiermengsel en roer het glad.
Vet je bakvorm in, en doe daarin al het schoongemaakte fruit. Giet het beslag erover.
Bak de clafoutis in 55 tot 60 minuten in de oven goudbruin.
Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.
Uit het boek: Donna Hay – Seizoenskookboek – Van Dishoeck – isbn 9789047514695 – te koop bij Bruna
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten.
—
Lees ook:Het Seizoenskookboek van Donna Hay
Lees ook:Recept Banana-Montanacake
Lees ook:Recept Zomerse muffins
Lees ook:Recept Gestoomde aardbeienpudding
Lees ook:Recept – Mandarijnentaart
Ik ben gek op zomertoetjes. Wat een super makkelijk recept voor clafoutis. Bedankt. Heb zelf nu een overschot aan pruimen dus ga t daarmee proberen. Ellen
Daar zal het ook zeker mee lukken, Ellen. Smakelijk alvast!
meer hoeft dat niet te zijn… lekker !
Pingback: Het Seizoenskookboek van Donna Hay | Koken