Op de website van de Paddestoelenkeuken kwam ik een bijzonder recept tegen voor scones met cantharellen. Scones zijn kleine gebakjes die de Britten vaak bij de thee eten. Een nietgezoete dikke room (clotted cream, of evt creme fraiche) is hier erg lekker bij, evenals een jam.
Het recept daarbij ook nog eens heel eenvoudig en makkelijk te maken. Je mengt het meel, de boter, de melk, zout, in kleine reepjes gesneden gedroogde abrikozen en de fijngesneden cantharellen door elkaar en stort dit mengsel in ingevette vormpjes. En dan bak je deze hartige scones in ca 20 minuten goudbruin in een oven van 200 graden. Hier de link naar het recept.
De andere recepten van koken.blog deze week in het kader van het foodlogevent Paddestoelen zijn:
- een lekker hoofdgerecht van Lasagne van verschillende soorten paddenstoelen
- een bijzonder voorafje of hapje: Champignontartaar
- lekker hartig bij de thee: scones met cantharellen
- een lichte soep van paddenstoelen
- of weer makkelijk met deze taco's met paddenstoelen
Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Recept Taco’s met paddenstoelen
Lees ook:Recept Lasagne van verschillende soorten paddenstoelen
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Recept Champignontartaar