Als het een warme dag is wil je vaak lekker eten zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen. Maar natuurlijk wil je wel gezond en lekker eten. Een maaltijdsalade biedt dan uitkomst, zeker als je daarbij gebruik maakt van goede kant-en-klare ingrediënten. Dan denk je al snel aan zo'n gemakzak gemengde sla. Daar is voor een keer helemaal niets mis mee. Maar wat dacht je van het gemak van een gerookte makreel. Deze koop je kant-en-klaar bij je visboer of vacuüm verpakt bij de supermarkt en hoef alleen nog maar een beetje uit elkaar te plukken.
Deze salade bij Life & Cooking maakt handig gebruik van zo'n gerookte makreel. De combinatie met sinaasappel is erg lekker en de geroosterde paprika en de olijven zorgen voor een mediterrane smaak.
De beschreven dieet-olie kan je met een gerust hart vervangen door een lekkere olijfolie. En als je iets meer tijd hebt, zou ik de paprika's zelf roosteren (lees hier terug hoe dat ook al weer gaat). Zelf geroosterde paprika's hebben een veel zoetere smaak, die goed combineert met de vis en de sinaasappel, dan kant-en-klare paprika's die in het zuur zijn ingelegd. Maar deze laatsten zijn dan wel wat sneller in gebruik.
Klik hier door naar de volledige beschrijving van de bereidingswijze.
De afgelopen maandag kon er vanwege het warme weer alleen maar een maaltijdsalade op tafel komen. Dat werd mijn all time favorite salade op basis van groene sla. Maar ook deze vegetarische pastasalade met aubergine en tomaat is erg lekker.
Lees ook:Recept Oosterse maaltijdsalade
Lees ook:Recept Maaltijdsalade met aardappel
Lees ook:Recept voor de lekkerste maaltijdsalade
Lees ook:Makreel: vet lekker!
Lees ook:Recept Couscous met makreel en sinaasappel
Pingback: Recept: Spaanse maaltijdsalade met chorizo | Koken
Pingback: Recept Tabouleh | Koken
Ik hoopte op deze site een recept te vinden voor een maaltijdsalade met makreel en sinaasappel.
Ik werd onmiddellijk doorgestuurd naar een geheel andere site, waarop dit recept niet te vinden is.
Is hier sprake van een ongewenste ‘redirection’?
Ik kwam niet op de genoemde site terecht, maar op:
http://www.yunomi.nl/lekker
Bah; waarom kwam ik niet op “Life and Cooking” terecht?
Ik weet het niet Oriolus, het lijkt erop dat dat Yunomi de rechten van alle Life and Cooking-recepten heeft! Ik kwam er laatst bij toeval ook op en was net zo verbaasd als jij!
Maar ik vond het recept dáár niet!!!
Tja, daar kan ik dan ook niets aan doen. Er staat wel een andere maaltijdsalade met makreel en sinaasappel op die site, maar daar zit weer geen geroosterde paprika in. tja..
Wat er ook erg lekker uitzag was het gerecht dat Didier Garnish afgelopen dinsdag klaarmaakte in de voorlopig laatste aflevering van het programma ‘In de keuken’ op Canvas. De voormalige chef-kok van restaurant Gin-Fish in Antwerpen bereidde er zijn gemarineerde jonge makrelen. Ook tennisspeelster Dominique Monami maakte het gerecht klaar. Het recept en de bijhorende videofragmenten kan je terugvinden op canvas.be/indekeuken.