Maffia belemmert productie mozzarella

mozzarella - evmiIn Italië loopt de productie van buffelmozzarella gevaar. In een grote kudde waterbuffels waart al enige jaren een bacterie rond, waartegen de dierenartsen niets kunnen doen. De lokale maffia, de Camorra, bezit een aantal boerderijen en heeft het optreden van de dierenartsen altijd tegengehouden. De bacterie kan miskramen, onvruchtbaarheid en teruglopende melkproductie veroorzaken en mogelijk is bijna een derde van de waterbuffels besmet.

Het enige dat dierenartsen kunnen doen om de verdere verspreiding tegen te gaan is het doden van de besmette buffels. Dat gaat de komende maanden dan ook gebeuren, maar voor de zekerheid worden de artsen daarbij beschermd door gewapende politie-agenten.
De waterbuffels leven in kuddes in een gebied rondom Napels en van de melk wordt een zachte witte kaas gemaakt. Voor deze kaas geldt overigens, hoe verser hoe lekkerder.

bron en foto: evmi

Lees ook:Eet jij nog komkommers?
Lees ook:Niet bang voor komkommers
Lees ook:Het lieve leven van de familie Kaas
Lees ook:Win het kookboek Van de melkboer
Lees ook:Porno in McDonald’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>