We gaan niet zonder kaas, drop en hagelslag op vakantie

We stonden er jarenlang om bekend: de mud aardappelen die we massaal meenemen als we op vakantie gaan. Vorig jaar bleek nog uit een onderzoek dat nog maar een kwart van de Nederlanders eigen eetwaar meeneemt op vakantie, zojuist is er een nieuw onderzoek gedaan dat zegt dat maar liefst 41% dit doet.

Kaas, hagelslag en drop blijken echter nog steeds favoriet om mee te zeulen in de vakantiebagage.   

Verschil?
Naar een verklaring voor dit verschil wordt overigens niet gezocht. Het onderzoek van vorig jaar werd door een ander bureau voor een andere opdrachtgever, hoewel ook een grote verzekeraar, gedaan. De twee onderzoeken zullen dus kunnen verschillen in vraagstelling, maar ook in de methode van het onderzoek zelf en de mensen die zijn ondervraagd. Zou dit nou wel gelijk zijn gebleven, dan kan ik me indenken dat er vanwege de economische crisis meer mensen met de auto op vakantie gaan, waardoor het makkelijker wordt om etenswaar mee te nemen. 

Eten voor onderweg
Etenswaar voor onderweg, dat neemt 82% van de ondervraagden die met de auto op vakantie gaat mee. Dat is vooral frisdrank (58%) en brood (56%).  Maar daarnaast neemt maar net een fractie minder dan de helft van deze groep kaas, drop en hagelslag mee. Ruim eenderde neemt pindakaas of ander broodbeleg mee.

Aardappelen en appelmoes
Maar niet alleen om te snoepen of voor op brood wordt etenswaar meegenomen. Ook neemt nog altijd 1 op de 5 vakantiegangers (die met de auto gaat) aardappelen mee. Sauzen en stroopwafels is voor ongeveer evenveel mensen onmisbaar. Maar meest opvallend vind ik toch dat zo’n 13% appelmoes meeneemt als hij of zij met vakantie gaat! Hier kan je de volledige samenvatting van het onderzoek nalezen.

Het maakt mij wel nieuwsgierig. Wat neem jij mee op vakantie? Laat het me weten door hieronder te reageren en/of vul de poll hiernaast in.
—————————————————————————————————————

Lees ook:We doen het niet meer!
Lees ook:Thema juni: vakantie-eten
Lees ook:Raceauto van groenten rijdt op chocolade
Lees ook:Afvallen door naar school te gaan
Lees ook:Nederlanders zitten ‘s ochtends vol energie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>