Hoge hakken, lekker vega

hoge hakken lekker vegaVoor al diegenen die af en toe het vlees (of de vis) willen laten staan, maar geen idee hebben hoe, is er nu Hoge hakken, lekker vega. Dit nieuwste kookboek staat vol snelle en eenvoudige vegetarische recepten voor vrouwen met een druk bestaan. De schrijfsters, Petra de Hamer en Tal Maes, zijn zelf geen vegetariers, maar laten vlees en vis vaak genoeg een dagje staan om leuke receptideeen verzonnen te hebben. Ze doen inspiratie over de hele wereld op, vooral in Italie, maar ook in Marokko, zoals het recept voor deze vegetarisch tajine (die je ook gewoon in je stoofpan kunt maken) wel bewijst.

Net als in de andere drie boeken uit de serie Hoge hakken zijn de recepten gerangschikt op gebeurtenis en niet op type gerecht. Hoge hakken, lekker vega begint met Salades voor elke dag, gevolgd door recepten voor de Doordeweekse drukte. In Vriendinnen over de vloer gaat het er ook makkelijk aan toe, met vriendinnen wil je kletsen, en niet te lang in de keuken staan, aldus de dames. La dolce Italia staat vol lekkere pasta’s en ander groenterijke Italiaanse gerechten. Ook voor picknicks of gewoon een lange zwoele zomeravond staan er lekker zomers recepten in met groenten in de hoofdrol. Het hoofdstuk Rainy days & lazy Afternoons staat juist vol gerechten voor als je het liefste binnen wilt blijven. Het boek besluit met frisse, zoete, snelle of hartige toetjes of gebak.

De hippe en bewuste lifestyle
Tussen de recepten door staan foto’s van de gerechten en van de dames in de weer in de keuken. En laat ik niet de tussendoortips vergeten. Die gaan over het betere lifestyle-gebeuren: adresjes voor de mooiste serviezen, adviezen voor je eigen kruidentuintje, tips om nooit meer een plastic tasje te hoeven aannemen, extra receptjes en tips voor thee. Volgens Petra en Tal is dat de nieuwe koffie, en dat vind ik als rechtgeaarde theeleut alleen maar prima.

Fijn, hip boek dat leuk is om kado te geven aan iedereen die een dagje zonder wil.

Hoge hakken, lekker vega – Petra de Hamer & Tal Maes – Mo’media – isbn 9789057674082

—-

Lees ook:Recept Tajine met zoete aardappel en kikkererwten
Lees ook:ontmoet je favoriete kookboekenschrijver/ster
Lees ook:Op hoge hakken genieten van radijsjes met kruidenzout
Lees ook:Food Festival met een groen smaakje
Lees ook:Eigen taart is goud waard

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoge hakken, lekker vega

  1. Pingback: Hoge hakken in de keuken-kalender | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>