In de keuken bij Belgische topkoks

wimopbrouckNiet alleen op de verschillende Nederlandse televisiezenders kan je je culihart ophalen (hier een overzicht). Maar ook de Belgen komen met een mooi nieuw culi-tv-programma, dat mij zeker naar de buis zal trekken.

Presentator en kookliefhebber Wim Opbrouck bezoekt namelijk 10 van de beste chefs van Belgie en leert hen beter kennen. Beloofd wordt dat de presentator “de passie van de chefs [kan] losweken en hij heeft een empathische manier van gesprekken voeren die andere dingen oplevert dan wat je elders gezien of gehoord hebt.”

Iedere aflevering staat 1 chef-kok centraal. Onder andere driesterren chef Geert Van Hecke (De Karmeliet) en koks als Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), David Martin (La Paix), Constantin Erinkoglou (Notos) en Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert) zullen meedoen. De tweede andere Belgische kok met drie Michelinsterren, Peter Goossens (Hof van Cleve) kan wegens een exclusiviteitsdeal met VTM voor wat betreft kookprogramma’s helaas niet meedoen.

Zelf zegt de prestentator over het programma: “Wij zoomen in op een bouillon die indikt; dat is pure poëzie. Slow television, omdat ik daar ontzettend van kan genieten.”. Maar om er toch een beetje de vaart in te houden worden vrienden en kennissen, en veelal BV’ers (Bekende Vlamingen), ingeschakeld om voor de camera de recepten van de topkoks na te koken.

In de keuken, Canvas, 20.40 uur, vanaf dinsdag 5 januari - 10 afleveringen

Lees ook:Jouw recept in Onno Kokmeijers’ kookboek?
Lees ook:Het favoriete gerecht van Salvador Dali
Lees ook:Masterchef op Nederlandse tv
Lees ook:Opgeven voor Wie is de Chef?
Lees ook:Toch geen uitzending over lievelingsgerecht Hitler vanavond

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “In de keuken bij Belgische topkoks

  1. Pingback: Smullen op tv | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>