Een lekker bijgerecht uit de Griekse keuken is Tzaziki. De Turken kennen het ook, en noemen het dan Caçik. Maar in beide gevallen is de werkwijze dezelfde.
TIP: Soms laat de komkommer zoveel vocht los dat de saus er erg waterig van wordt. Om dat te voorkomen kan je de komkommer eerst in wat zout te laten staan, zodat het vocht aan de komkommer onttrokken wordt. Even afspoelen en goed uitknijpen en dan zal deze knoflook-yoghurtsaus niet zo waterig worden.
TZAZIKI
ingrediënten:
* 1 komkommer
* 1 teen knoflook (of meer als je daar zin in hebt)
* 200 ml dikke yoghurt (Griekse, Turkse of Bulgaarse)
* handvol verse dille
* zout
bereidingswijze:
Rasp de komkommer en doe ze over in een vergiet.
Meng de geraspte komkommer met een flinke schep zout en laat een tijdje staan.
Spoel de komkommer af en knijp ze goed uit.
Hak de dilletoppen fijn en meng ze met de komkommer, de fijngehakte (of uitgeperste) knoflook en de yoghurt.
Andere bijgerechten met komkommer hier op koken.blog in de komkommertijd zijn:
Komkommersalade
Thaise komkommersalade
Marokkaanse komkommermoes
Lees ook:Recept Tzatziki
Lees ook:Recept Komkommersalade
Lees ook:Recept: Mangochutney, Raita & cachumber
Lees ook:Recept Griekse yoghurt met walnoten en honing
Lees ook:Recept Marokkaanse komkommermoes