Recept Groente in een pakje

Je wordt ermee overvoerd: de spotjes van het Voedingscentrum over het Nieuwe Eten. Al 50.000 mensen zouden zich ertoe willen zetten, maar tot wat eigenlijk? Want wat is dat Nieuwe eten nu? Op de site van het Voedingscentrum kan je een test doen. En daarmee kan je inzichtelijk maken hoe goed of slecht je op dit moment eet. Wel eerlijk invullen he?

Na het doen van de test krijg je zicht op wat je nog kunt verbeteren. Denk aan gevarieerder eten, kleinere porties eten, regelmatiger eten of een beter voorbeeld zijn voor de kinderen. En dan word je met emails vol tips begeleid om stap voor stap je gewoonten te veranderen. En natuurlijk staat de site vol lekkere recepten. Handig is dat je bij de zoekfunctie allerlei opties zoals calorie-arm, diabetes, geen melk kunt aanvinken.

Dit recept voor Groente in een pakje vond ik na het aanvinken van calorie-arm. Een leuke manier om eens een restje knolselderij (na het maken van snert!) en bleekselderij te verwerken.

Groente in een pakje

2 stengels bleekselderij
stukje knolselderij
1 kleine winterwortel
1 kleine rode ui
geraspte schil van 1 limoen
½ dl bouillon
bakpapier

Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, de knolselderij in kleine blokjes en de wortel in dunne plakken.
Meng de groente met de limoenschil en de bouillon.
Knip 4 grote stukken bakpapier en verdeel de groente er over. Vouw het bakpapier als een snoeppapiertje luchtig dicht. Leg de pakjes in een stoompan of een vergiet.
Breng een bodem water in een pan aan de kook en plaats het andere deel van de stoompan of het vergiet er op. Stoom de groente met een deksel op de pan in 15-20 minuten gaar.

Bron: Voedingscentrum

Lees ook:Gezond leren eten via je mobieltje
Lees ook:Eet het goede voorbeeld (filmpje)
Lees ook:Test je kookkennis
Lees ook:strooigoed-test
Lees ook:Woezel & Pip love groente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>