Recept Tiramisu

Als je het recept voor een toetje uit een boek haalt dat De Italiaanse klassiekers heet, dan kan je niet om tiramisù heen. Tot je in dat boek ineens leest dat het, hoewel wereldberoemd, toch een betrekkelijk nieuw recept is. Helaas leggen ze dat verder niet uit, maar noemen het toch een klassieker.

Het is ideaal om in grote hoeveelheden voor te bereiden, dus ‘s avonds hoef je er niet meer voor in de keuken te staan. Voor als je er nog een recept voor nodig hebt:  TIRAMISU
Voor 6 personen

Ingredienten:
* 120 ml espresso
* 4 el rum en 3 el cognac (of vervang deze door een Italiaanse amandellikeur!)
* 20 lange vingers, liever Italiaanse savoiardi
* 420 gr mascarpone
* 2 eieren
* 100 gr pure chocolade
* 6 el poedersuiker

Bereidingswijze:
Doe de espresso, 2 el rum en alle cognac in een kom en roer goed door elkaar.
Dompel de lange vingers er stuk voor stuk in en leg ze dan in een ondiepe, grote schaal. (Nu moet je daar heel erg voorzichtig mee zijn, want voor je het weet vallen de lange vingers uit elkaar. Misschien moet je deze tip van het Ministerie van Eten en Drinken maar eens proberen!)
Splits de eieren en klop de eidooiers met de mascarpone, de rest van de rum en het poedersuiker lobbig.
Sla ook de eiwitten stijf (in een brandschone kom!) en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
Bedek de lange vingers met dit mengsel en rasp er de chocolade boven.
Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.

Uit: De Italiaanse klassiekers – Inmerc – isbn: 9789066115590 – Bruna verkoopt dit boek

Lees ook:Recept Tiramisu
Lees ook:Recept Winterse tiramisu van kruidnoten
Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Toetje Verleidingsmenu: chocoladefondue
Lees ook:150.000 euro voor een fles cognac

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>