150.000 euro voor een fles cognac

De distillateur Hennessy heeft ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Kilian Hennesey een speciale limited edition fles cognac uitgebracht. De cognac is samengesteld uit de 100 beste 'eaux de vie's' uit de kelders van Hennessy en zijn gemixt tot een unieke cognac. De flessen kosten 150.000 euro per stuk en is daarmee de duurste cognac uit de geschiedenis van het bedrijf. De 100-jarige Hennesey nam zelf de eerste fles in ontvangst.

Niet alleen de cognac is een pronkstukje, ook de fles en haar omhuizing kist zijn van bijzondere kwaliteit.

De fles is gemaakt van Baccaratkristal en voor de dop heeft het parfummerk Guerlain een steentje bijgedragen. Het kistje is gemaakt van aluminium en ebbenhout en bovenop staan twee bruine bollen van Muranoglas in de kleur van de cognac. De fles staat in een houder van gekruld aluminium en is omgeven door spiegels. Ook krijg je er vier speciaal ontworpen, handgeblazen galzen van Murano-glas erbij. Een goude sleutel tenslotte geeft de eigenaar toegang tot het kistje.

Het kistje en haar inhoud kan je bewonderen in een Parijse galarie, zolang de voorraad strekt.

Bron: evmi

Lees ook:Groene lunchbox Sigg
Lees ook:“Doet u maar een flesje van 480 liter.”
Lees ook:Met gouden bubbels het nieuwe jaar in
Lees ook:Coca-Cola komt met plantaardige fles
Lees ook:Bier drinken met je ogen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>