Deze week besteed ik hier op koken.blog.nl aandacht aan de bladen van groenten of planten die we normaal gesproken niet eten. Het blad van verse zomerbietjes is goed eetbaar, de (jonge) bladeren van een druivenplant ook. En datzelfde geldt voor het blad van radijs. Die krijg je er altijd ongevraagd bij. En dat is handig. Je kunt het blad in een salade verwerken, het loof op een boterham met (kruiden)kaas beleggen of je maakt er soep van!
SOEP VAN RADIJSBLAD
voor 2 personen
Ingrediënten:
* 2 sjalotje
* 2 bosjes radijs, waarvan je alleen het loof gebruikt
* 400 ml bouillon van groenten of kip
* klontje boter of scheutje olie
* peper en zout
Bereidingswijze:
Snipper de sjalotjes en bak ze zachtjes aan in de olie of boter.
Haal de bladeren los van de radijs en was ze.
Voeg ze toe aan de sjalotjes, bak ze een paar tellen mee.
Giet de hete bouillon erop en laat een paar minuten doorkoken tot de bladen gaar zijn.
Breng verder op smaak met peper en zout.
—————————————————————————————————–
Lees ook:Recept slasoep
Lees ook:Recept doperwtensoep met munt
Lees ook:Recept uit Comptoir Libanais: pompoensoep (shorbat lakten)
Lees ook:RECEPT: pasta met eryngii, sjalot en peterselie
Lees ook:Recept Komkommersoep met rauwe ham
Pingback: Recept met courgettebloemen | Koken
leuk
mn vriendin bakt het op met rijstolie 2 min
voegt dan een bodempje dashi toe en blijft het dan metstokjes omroeren totdat het vocht zo goed als opgenomen of verdampt is = 20 minuten op laag vuur
tekort gekookt is te bitter zegt ze
in de japanse toko kun je gefrituurde tofu kopen
“abura-age”
snijd deze in frietjesmaat en laat ze de laatste paar minuten mee koken
als je van sopropo houd of te wel bitterkommer vind je deze ook lekker
groetjes fam hamamoto