Pizza's zijn er in alle soorten en maten en met nog meer verschillende smaken. Van alles wordt er op de bodem gelegd, tot aan shoarma toe. Maar daar willen de pizzabakkers in Napoli (Italië) nu een einde aan maken en hebben bij de Europese Unie een wetsvoorstel ingediend om de Pizza Napolitana te beschermen. Deze pizza zou in de toekomst dan aan 8 regels moeten voldoen, als ze deze naam wil dragen.
Als de EU akkoord gaat, dan krijgt de pizza het keurmerk Specialità Tradizionale Garantita, wat aangeeft dat het een traditionele specialiteit betreft. De voorgestelde regels hebben onder andere betrekking op het gewicht, de afmeting, de manier van bakken (in een houtoven) en de baktemperatuur.
bron: Meat & Meal
Lees ook:Wat doe je op je pizza?
Lees ook:pizza veilig in kluis opgeborgen
Lees ook:Volg je pizza
Lees ook:Kookboek Pizza – alle geheimen voor de beste Napolitaanse pizza
Lees ook:De duurste pizza komt uit Utrecht