Goed koken met Harold McGee

Als je van jezelf nog maar één kookboek mag kopen dit jaar, dan moet het deze zijn: Goed koken van Harold McGee. Degenen die weten wie Harold McGee is, snappen waarom ik dit zeg. Anderen moeten maar even verder lezen.

Want Harold McGee is degene die eerder de enige echte culibijbel heeft geschreven. En nu komt hij met een erg praktische bijlage daarvan.

In wat ik de culibijbel noem, eigenlijk heet het Over eten en koken, legt hij alles, maar dan ook echt alles uit over wat er in de pan gebeurt. Helaas wel op zo’n manier dat je er echt even voor moet gaan zitten. Ook is het soms flink zoeken naar de informatie die je nodig heeft.

Daarom is er nu het kookboek Goed koken. Per thema legt Harold McGee nu uit wat de handelingen zijn om tot het beste resultaat te komen, en waarom. Ook laat hij zien wat andere opties en hun consequenties zijn, zodat jij zelf kunt kiezen hoe je aan de slag gaat. Van warenkennis over hoe je de beste ingrediënten herkent tot hoe je het beste ingrediënten kunt verwerken. Ook hygiëne en veilig omgaan met voedsel wordt niet vergeten. Geen recepten, maar wel alle mogelijke uitleg!

Hoewel Goed koken aanzienlijk toegankelijker is dan Over eten en koken,  gaat het soms wat erg snel en zonder al te veel uitleg. Maar dat komt misschien doordat ik al flink in het laatste boek heb zitten snuffelen en sommige hoofdstukken met veel kennis bekeken heb. Voor een eerste kennismaking is het zeker heel erg geschikt! Op het verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerst ermee, dus!

boek: Goed koken – Harold McGee – Nieuw Amsterdam - isbn: 9789046805756
Koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3
Lees ook:De magie van taart
Lees ook:Yvette, Janneke en Harold: drie culinaire schrijvers op één avond!
Lees ook:Kookboek Perfect
Lees ook:Goede basiskookboeken over bakken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Goed koken met Harold McGee

  1. marit

    echt een goed boek

      /   Reply  / 
  2. Iris

    Ik heb “Over eten & koken” al. Heerlijk om te lezen. Maar wat voegt dit nieuwe boek toe? Toen ik het even doorbladerde in de winkel, dacht ik met een nieuwe druk van doen te hebben.

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Nee, het is wel een heel ander boek, Iris. En afhankelijk van hoe je Over eten & koken gebruikt een aanrader, of niet.
    Dit boek geeft meer de basis rondom een techniek, in Over eten & koken lees je dan veel meer de scheikundige, biologische en natuurkundige achtergrond ervan. Maar daar moet je zelf wat meer uitvogelen hoe je nu iets moet bereiden. Daarvoor is dit boek erg handig. Net iets meer geschikt voor beginnners of ongeduldige lezers…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>