Gezond met Gordon Ramsay

Gordon Ramsay heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. Dit keer geen boek waarin hij zijn culinaire kunsten op topniveau laat zien, maar een boek voor gewone thuiskoks. In dit boek wil de Engelse tv-chef laten zien hoe je lekker en toch gezond kunt koken. Gezond met Ramsay, heet het boek dan ook.
En als iemand het kan laten zien dat je met een druk bestaan een gezond leven kunt leiden, zou het Gordon Ramsay toch moeten zijn. Deze workaholic die geregeld de hele wereld overvliegt naar zijn restaurants, loopt ook ieder jaar de marathon van London.

Gezond, gezond en nog eens gezond
In 9 hoofdstukken geeft Gordon Ramsay je tips voor een gezond ontbijt, een gezonde bruch of lunch, een gezonde werklunch, een gezonde zondagse lunch, barbecues, avondmaal, etentjes en desserts. Daarnaast is er ook een hoofdstuk gewijd aan gezonde kinderen, maar de tip die Gordon Ramsay eerder gaf om je kinderen groenten te laten eten, die komt niet in het boek terug. Als tussendoortje leer je hoe je gezond moet eten, over gezonde en ongezonde vetten, over gezonde tussendoortjes en over beweging. Daarnaast bespreekt Gordon Ramsay enkele van zijn favoriete ingredienten, zoals vette vis, bladgroenten, tomaten en zomerfruit,  wat uitgebreider en geeft hij er 5 recepten voor.

Eten met de seizoenen
Een van de tips van Gordon Ramsay is om zoveel mogelijk met de seizoenen te eten. Dan zijn de producten op hun best qua smaak en voedingswaarde, zo stelt hij in de inleiding van Gezond met Ramsay. In Parijs wil hij zelfs een nieuw restaurant gaan openen waarbij de keuken alleen producten gaat gebruiken die uit een straal van 150 km rondom het restaurant komen. En dan ben je zeer afhankelijk van wat de seizoenen je bieden. Het boek zou aan bruikbaarheid in dit opzicht winnen als het ook een groentenkalender zou bevatten of als per recept zou worden aangegeven in welk seizoen je dit het beste kunt eten. Een gemiste kans. Maar een pre is dat ik zo 123 geen recepten vond waarin producten uit verschillende seizoenen met elkaar gecombineerd werden. Zoals ook gebeurt in deze Winterse salade van rode biet, wortel en witlof.

Recepten de hele wereld rond
In het boek krijgen groenten een hoofdrol. Waarbij het boek niet direct een vegetarisch kookboek is, want in veel recepten wordt nog wel vlees of vis gebruikt. Maar deze worden bijna altijd met verschillende groenten geserveert. Voor een belangrijk deel put Gordon Ramsay daarbij uit de moderne Engelse keuken, zoals we van hem gewend zijn in zijn restaurants. Maar ook laat hij zien dat hij weet wat er verder in de wereld te koop is en geeft recepten die op Italiaanse, maar ook op Oosterse keukens geinspireerd zijn. Daarbij schuwt Gordon Ramsay niet om voor kinderen eend klaar te maken en zelf patrijs of duif op tafel te zetten.

Al met al is het een lekker boek. Vooral voor de avontuurlijke thuiskoks die behoefte hebben aan nieuwe inspiratie voor lekkere en gezonde gerechten.

Gordon Ramsay – gezond met Ramsay – tirion culinair – isbn 9789043912037 – € 29.95

Gezond met ramsay Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Tip van Gordon Ramsay om je kinderen groenten te laten eten
Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay kookt (alweer!)
Lees ook:De Wereldgerechten van Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay wil boetes bij niet gebruik seizoensproducten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gezond met Gordon Ramsay

  1. Pingback: Lamsbout a la Gordon Ramsay | Koken

  2. Pingback: Gordon Ramsay kookt (alweer!) | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>