Gordon Ramsay kookt (alweer!)

Ik vroeg het me serieus af, toen ik zag dat Gordon Ramsay nog geen half jaar na zijn vorige boek al weer met een nieuwe op de proppen kwam:“Waar haalt die man de tijd  voor alweer een nieuw boek vandaan?”.

Maar na het doorbladeren van het boek begrijp ik het wel! Want het maken van zijn nieuwste kookboek Gordon Ramsay kookt zal hem beduidend minder tijd hebben gekost dan Gezond met Ramsay. In dat laatste boek staat hij op iedere bladzijde ook echt te koken, in Gordon Ramsay kookt zien we hem nog geen mes vasthouden, laat staan in een pan roeren.
 

Plaatjes kijken
Het enige dat we zien zijn portretfoto’s van Gordon Ramsay en wat foto’s waarop hij met een select gezelschap buiten aan tafel zit. En op allemaal heeft hij hetzelfde blauwe blousje aan als op de foto op de kaft. Dat was een middagje foto’s schieten en klaar.
Natuurlijk staan er ook heel veel foto’s van de gerechten zelf. Maar daar hoefde Gordon Ramsay natuurlijk niet bij te zijn. Maar dat laat niet onverlet dat de culi-foto’s prachtig zijn. De gerechten zijn niet overdreven netjes gestyled, eerder het tegenoverstelde. Er ligt hier een daar een scheef stokje, je ziet een beetje gemorste saus, het is net als het eindresultaat dat je thuis in je eigen keuken zult bereiken.

Recepten
Maar wat krijgen we dan wel? Nouja, wat je zoal krijgt in een kookboek: recepten! En die zijn zoals we ze van Gordon Ramsay kennen. Na een pleidooi voor eerlijke en mooie producten, die je bij voorkeur niet in de supermarkt haalt maar bij specialisten, komen er tal van warme en koude soepen aan bod. Die worden gevolgd door recepten met pasta en granen, waarna vis en zeevruchten een plekje krijgen. In het hoofdstuk vlees en gevolgte staat dit recept voor gesmoorde kippenbouten met honing en vijfkruidenpoeder. Daarna is het de beurt aan hartige taarten en ovenschotels, en groenten en salades. Het receptenreeks eindigt met maar liefst twee hoofdstukken vol zoetigheid: één vol nagerechten en ijs, en een hoofdstuk over chocolade en koffie.  

Voor de fans is het natuurlijk geweldig dat er zo snel weer een boek van Gordon Ramsay is uitgekomen. Maar zelf heb ik wel een beetje twijfels in hoeverre hij echt bij dit boek betrokken is geweest. Ik heb de indruk dat deze meester in delegeren (hoe kan je anders zoveel Michelsterren bij elkaar koken?) de taken mooi onder zijn werknemers heeft verdeeld. En dat is helemaal niet zo erg, want er staan zoals altijd wel een aantal leuke en maakbare recepten in.

Gordon Ramsay – Gordon Ramsay kookt – Tirion – isbn: 9789043912327

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:De Wereldgerechten van Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay boos om vraag of hij nog wel kookt
Lees ook:Gordon Ramsay opent restaurant in Amsterdam, of toch niet?
Lees ook:Gezond met Gordon Ramsay

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gordon Ramsay kookt (alweer!)

  1. Pingback: Home made koken met Tana Ramsay | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>