Herrie aan de horizon – het tv-programma in boekvorm

Vlak na zijn boek Herman dichtbij brengt Herman den Blijker weer een nieuw boek uit. In Herrie aan de horizon kan je een verslag krijgen van het succesvolle tv-programma waarin hobbykoks het tegen elkaar opnamen. Of zoals de ondertitel van het boek zegt: het werd Een culinaire zeeslag tussen negen hobbykoks.

Het boek doet verslag van wat je in de tv-serie zelf kon zien. Maar nu krijg je ook de visie van Herman den Blijker op koken en de kunsten en (een deel van) de recepten van de hobbykoks erbij.

Een cruise, maar niet voor de hobbykoks
In ieder hoofdstuk staat een aflevering centraal. Je volgt de Rotterdam van de Holland-AmerikaLijn van het Griekse Piraeus naar Kusadasi in Turkije, weer terug naar het Griekse eiland Santorini, naar Napels en Rome in Italie, naar Monaco, het Spaanse Barcelona en Cadiz. Na een algemene kennismaking met alle kandidaten leef je met ze mee gedurende reis. Weet je nog, het doden van die kreeften, het maken van verse pasta en pizza, het nakoken van een gerecht van topkok Joel Robuchon en die prachtige markt in Barcelona? Het was een pittige reis voor de deelnemers, waarin ze zich in twee weken van hun allerbeste culinaire kant moesten laten zien.

Reisbeschrijving en recepten
De reisbeschrijvingen gaan gepaard met recepten en achtergrondinformatie over de producten waarmee ze werkten. Zo kan je zelf ook verse pasta leren maken, lees je de receptuur voor de enige echte pizza volgens  de EU en geeft Herman den Blijker het recept voor aardappelpuree met een heel pakje boter van zijn held Joel Robuchon. En daar tussendoor staan enkele van de recepten van de hobbykoks. Voorbeelden hiervan zijn Robs oeufs Pompano, Ellens pasta met Morieljesaus, Katja’s glazed spicy duck, de makreel van Martijn en Renata’s heek met aardappel en pompoen. Maar ook laat Herman zien hoe hij pasta carbonara maakt. En dat recept voor de amuse van paling, waarmee Renata in de semi-finale Richard verslag, ga ik zeker nog eens uitproberen.  En op dit alles krijg je het ongezouten, maar altijd eerlijke commentaar van Herman den Blijker zelf.

Kortom, het boek Herrie aan de horizon is meer dan een beschrijving van de tv-serie en meer dan alleen een receptenboek. Maar desondanks is het niet onmisbaar in je boekenkast. Wel een must voor de fans van dit programma.

Uit: Herie aan de horizon – Kosmos – isbn 9789021538310

Herrie aan de horizon Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:HERMAN dichtbij – nieuw boek Herman den Blijker
Lees ook:Herman den Blijker stuurt restauranteigenaren met vakantie
Lees ook:Topchef vervolg Wie is de Chef?
Lees ook:verzin een naam voor Herman en win
Lees ook:Recept Renata’s heek, aardappel en pompoen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herrie aan de horizon – het tv-programma in boekvorm

  1. Pingback: Recept Renata’s heek, aardappel en pompoen | Koken

  2. Bram

    Herman zijn nieuwste kookboek Herman Dichtbij is echt een aanrader!
    Voor meer informatie zie ook de volgende website:
    Herman Dichtbij… en soms ver weg

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Kookboeken van Sinterklaas of de Kerstman | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>