Eetlust, het recept voor een topkok

eetlustWat drijft iemand om in zijn of haar vak het allerbeste te willen bereiken? En sterker, wat drijft iemand om in zo’n zwaar vak als kok het allerhoogste te willen behalen? Telegraaf-redactrice Aranka van der Pol zocht het uit en sprak met 10 koks uit binnen- en buitenland. En bundelde deze gesprekken in het boek Eetlust.

10 koks
Sommige van hen zijn bekend bij het grote publiek, zoals Jamie Oliver, Herman den Blijker, Gordon Ramsay, Nigella Lawson en Curtis Stone, anderen zijn vooral onder kenners en vakgenoten bekend, denk aan Sergio Herman, Ferran Adria, Anthony Bourdain, Nadia Santini en Alain Passard.
Met elk van deze dames en heren sprak ze minimaal 1x over passie voor koken, eten en hun vak. Wat drijft ze? Waarom doen ze wat ze doen? En hoe combineren ze hun gezinsleven en hun harde werken? 

Het 06-nummer van Gordon
Soms ging ze ook met hen op stap, zoals naar de markt met Curtis Stone of uit jagen met Herman den Blijker. De weergave van de gesprekken is dan ook niet in de bekende vorm van vraag en antwoord gegoten, maar meer verhalend. Waarbij een schets van hoe de kok werkt, zijn carriere, de omstandigheden waaronder het gesprek plaatsvinden (hoe ze aan het 06-nummer van Gordon Ramsay kwam, bijvoorbeeld) en een beschrijving van de gerechten die ze in de restaurants van de chefs proefde.
Met een recept van elk van de chefs! Waar je wel even naar moet bladeren, want een index of inhoudsopgave ontbreekt. 

Het recept voor een topkok
Na de tien gesprekken te hebben uitgewerkt, komt Aranka van der Pol met een profiel. Vastbeslotenheid, perfectionisme, lef, passie en charme zijn enkele van de woorden die de ingredienten vormen in het recept voor een topkok. De een heeft een beetje meer van dit, de ander meer van dat, en iedere unieke combinatie maakt een uniek mens en bovenal een unieke kok.  

Een uniek boek is Eetlust ook geworden. Alleen al omdat ze erin geslaagd is om zulke drukke mensen te spreken te krijgen!

Eetlust: in gesprek met ‘s werelds topkoks – Aranka van der Pol – House of Knowledge – isbn 9789085104827 – en geen culinair boek zonder eigen website, dus ook eetlust heeft een eigen site

TopkoksKoop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay opent restaurant in Zuid-Afrika
Lees ook:Cas Spijkers wil tv-comeback met Joop Braakhekke
Lees ook:Win een Boretti buitenkeuken
Lees ook:Gordon Ramsay wil boetes bij niet gebruik seizoensproducten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eetlust, het recept voor een topkok

  1. Pingback: Het geheim van de chefs | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>