Eet@Date – Rob Maaswinkel

eet@date rob maaswinkel de vier windstrekenTijdens de boekenbeurs Manuscripta slenterde ik nietsvermoedend langs een stand vol kinderboeken en werd opeens weggedrukt door hordes wilde vrouwen. Wat was daar nu weer aan de hand? Op de hoek van diezelfde stand stond een lange man kleine hapjes met aardbeien uit te delen. Daar moest ik bij zijn! Het bleek Rob Maaswinkel te zijn, die ter promotie van zijn boek Eet@Date een gerechtje uit zijn boek serveerde. Terwijl hij de vragen van de dames beantwoordde maakte hij een eenvoudig gerechtje van aardbeien, anijsdrank, creme fraiche en versgemalen peper. Dat smaakte naar meer, dus vroeg ik om zijn boek.

Over het boek
Rob Maaswinkel is van kleins af aan al opgevoed met het idee dat mannen best kunnen koken, zijn vader was kok. Maar in zijn omgeving merkte hij dat dat niet zo vanzelfsprekend is. Toen een vriend weer single werd, een leuke vrouw bij zich thuis uitnodigde, maar zich realiseerde dat hij niet kon koken, is Rob Maaswinkel een klein eetclubje begonnen. Met als doel eenvoudige, maar toch lekkere en voedzame maaltijden te bereiden. Met alleen maar ongebonden mannen in dezelfde positie zal het af en toe toch wat meer weg gehad moeten hebben van een praatgroepje, maar de kiem voor Eet@Date was gelegd. 

Eet@Date heeft als ondertitel “Kookboek voor mannen die weer single zijn”. Nu ben ik geen man, en ook niet single, dus wat moest ik doen? Ik gaf het boek aan een collega, laten we hem Mr. X noemen, die wel aan deze kwalificaties voldeed en vroeg hem om zijn mening.

De man zegt
Mr. X begon enthousiast in het boek te bladeren en gromde af en toe goedkeurend bij het zien van recepten. Grote stukken bloederig vlees ontbraken, maar de variatie in de recepten sprak zeer hem aan. Wel vroeg hij zich af waarom het boek maar vier hoofdgerechten, maar veel meer voor-, bij- en nagerechten bevatte.
En op een date had hij de recepten niet uitgeprobeerd, maar zijn ouders knikten goedkeurend, dat is ook heel wat waard.
Ik kreeg het boek terug met de opmerkingen dat hij als nuchtere Hollander het boek toch wat ‘Amerikaans’ vond, met de grappig bedoelde maar erg flauwe teksten. Het leek af en toe wel of de schrijver een hekel aan vrouwen heeft, zo zei hij.

De vrouw zegt
Een man die niet van vrouwen houdt en die toch een kookboek schrijft voor mannen om een vrouw te versieren? Inderdaad, de taal is wat flauw. En zouden er echt mannen zijn die er niet aan denken om even een stofzuiger door hun huis te halen als er vrouwelijk bezoek komt eten, zoals Rob Maaswinkel als tip geeft?
Maar als vrouw die van lekker eten houdt kan ik wel mijn complimenten afgeven voor de keuze van de recepten. Het zijn stuk voor stuk lichte en gezonde recepten. En daar houden vrouwen over het algemeen nu eenmaal van, zoals Rob Maaswinkel zich ook ter dege realiseert. Daarbij zijn de recepten zo uitgeschreven dan ook beginnende koks ermee uit de voeten kunnen.
Ook vind ik het een leuke vondst dat bijna alle gerechten te combineren zijn tot een verschillende menu’s. Rob Maaswinkel doet een flink aantal suggesties hiervoor, maar zelf varieren kan natuurlijk ook. En zo kan je flink wat vrouwen menu’s uitproberen.
En daar is het boekje ook op een andere manier nog heel geschikt voor. Dankzij de ringband binnen de harde kaft kan je het boek goed open leggen als je de recepten wilt nakoken en het glanzende papier zal niet snel vuil worden.

Eet@dateRob Maaswinkel – Eet@Date, De vier windstreken, isbn 9789051160291

Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Vrouwen kunnen geen weerstand bieden tegen voedsel
Lees ook:We smeren het liefste ons bammetje zelf
Lees ook:Kookboek Kokende vrouwen
Lees ook:Kantinesnack voor The hunger project
Lees ook:Tough cookie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eet@Date – Rob Maaswinkel

  1. Pingback: Kookboeken van Sinterklaas of de Kerstman | Koken

  2. elswittem

    Hallo! 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondkijken, ben vroeger nog hier geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Is lang geleden

    Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte zoon van 10 jaar dus alle tips zijn welkom!

    bedankt voor de moeite,

    Els Wittem

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>