Recept Yakitori

Ze worden steeds populairder: yakitori. Wat zijn yakitori’s? Yakitori is Japans voor geroosterd (yaki) gevogelte (tori). Ofwel een spiesje van kip van de barbecue of grill. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. Want alles dat je aan een stokje kunt rijgen en kunt grillen wordt tegenwoordig yakitori genoemd. Tot aan vegetarische yakitori aan toe. En dat maakt dat je er eenvoudig mee kunt variëren. In je marinade, het erbij geserveerde sausje en natuurlijk het vlees of de groenten die je spiest.

In het boekje Yakitori van Sandra Mahut krijg je 35 suggesties voorgeschoteld en zij laat zien dat niets te gek is. Kip met Parmezaanse kaas en tijm krijgt een plekje in dit boek, evenals gefrituurde garnalenballetjes met citroengras. Maar als voorproefje koos ik voor deze yakitori van kip met shiitakes en sukiyakisaus. Lekker voor op de barbecue vanavond.

 

KIP MET SHIITAKES EN SUKIYAKISAUS
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 500 gr kipfilet
* 10 gr gedroogde shiitakes (een paddenstoelensoort)
* 1 tl saké (of andere alcohol zoals cognac of kirsch)
Voor de Sukiyakisaus:
* 100 ml Japanse sojasaus
* 100 ml saké
* 100 ml mirin
* 3 el lichtbruine suiker
* 2 tl maïzena

Bereidingswijze:
Snijd de kip in dunne repen.
Wel de shiitakes in een kom warm water met de saké.
Roer in een pan de sojasaus, saké en mirin door elkaar en breng aan de kook. Voeg de suiker toe en laat oplossen. Meng de maïzena met een eetlepel koud water en voeg toe aan de saus. Blijf verwarmen en roeren tot de saus bindt. Laat de saus afkoelen.
Rijg de repen kip aan houten satéstokjes en wissel ze af met gehalveerde shiitakes.
Leg de kip op de grill of barbecue en bestrijk ze af en toe met de saus terwijl je ze grillt.

YakitoriUit: Yakitori – Sandra Mahut – Becht boeken – isbn: 9789023012573

Koop dit boek bij BOL.com

—————————————————————————————————————

Lees ook:Recept Kipsate
Lees ook:Recept Kippenpoten van de grill
Lees ook:Recept – Zelf pitabroodjes in de BBQ maken
Lees ook:Recept Koreaanse groentennoedelsalade met asperges en aubergine
Lees ook:Recept Japans gestoofde pompoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>