Recept Zuid-Afrikaanse pompoenkoekjes

obama pompoenDeze foto van een Obama-pompoen kwam ik tegen bij Waslijn en dat vond ik wel een toepasselijk plaatje voor vandaag.
Maar het heeft niets met het recept van vandaag te maken*. Dat kwam ik tegen bij De Wassende Maan, dat is zoiets als Odin, maar dan in Vlaanderen. De site bevat veel info over allerlei soorten groenten en leuke recepten. Zo ook deze Zuid-Afrikaanse pompoenkoekjes.

Blokjes pompoen kook je zacht en gaar, en laat je eventueel nog even uitdampen, zoals je met aardappelen ook kan doen. De gekookte pompoen laat je afkoelen en door een zeef of met een staafmixer pureer je het.
Dan meng je bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Ook kluts je de eieren met het limoenschil. Daar meng je de gepureerde pompoen doorheen, evenals de bloem. Meng alles goed, maar het zal een slap beslag blijven.
Dan verhit je wat olie in een koekenpan en hierin schep je een deel van het mengsel en je bakt er zo koekjes van. Laat even uitdruipen op keukenpapier en serveer met een mengsel van kaneel en suiker.

En dit is zo ongeveer het recept. Maar de officiele versie, in het Zuidafrikaans, kan je hier nalezen

* Of je moet het geboorteland van de vader van Barack Obama (Kenia) als een link willen zien.

Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel
Lees ook:Taart voor de koningin
Lees ook:Recept uit Comptoir Libanais: pompoensoep (shorbat lakten)
Lees ook:Recept WK-bierpannenkoekjes
Lees ook:Recept Taco’s met chorizo, lekker voor de herfst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>