De maand oktober sloot zoals altijd af met Halloween, het feest dat wij hier in Nederland en Belgie vooral uit Amerikaanse films en tv-series kennen. Ik vind het altijd zo’n zonde van die pompoenen die worden uitgesneden in de vorm van een griezelgezicht en hoop altijd maar dat de makers ervan het vruchtvlees niet weggooien, maar er lekker mee koken.
En dat is de reden waarom ik voor pompoen heb gekozen als thema voor het foodlog-event van november.
Het foodlog-event
In juni werd er weer een poging gewaagd om alle Nederlandstalige foodbloggers over 1 en hetzelfde onderwerp te laten schrijven. In juni moesten we picknicken, in juli was Tour de France het thema, in augustus het strand, in september kruiden en vorige maand stonden paddestoelen centraal.
Koken.blog deed toen voor het eerst mee, zocht en vond een week lang de leukste recepten met paddenstoelen op het internet.
Storm loopt het foodlog-event nog niet, maar wie weet worden de culinaire bloggers nu wel geprikkeld.
En we trekken het gelijk breder. Heb jij geen foodblog, maar wel een leuk recept met pompoen, laat het dan bij de reactie-mogelijkheid hieronder achter.
Meer weten over Halloween? Kijk dan eens hier (en daar komt ook het plaatje vandaan).
Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Foodbloggers geven familierecepten prijs
Lees ook:Recept Geroosterde pompoen
Lees ook:Beste Nederlandse weblog is (heel terecht) Foodlog
Lees ook:Foodloggers in de ban van cranberries
Hallo Edith,
Hartelijk bedankt voor je uitnodiging. En jaaaaaa, ik doe graag mee!!!!
Ik wist niet dat de Nederlandse foodbloggers ook z’n spelletje hebben.
Ik heb wel een vraagje: Wanneer moeten wij het stukje naar jou sturen? Wat is het uiterste datum? Groetjes,
Gabriella
Je kan gewoon de hele maand een stukje op je eigen blog plaatsen, gewoon in jouw stijl, als t maar over pompoenen gaat. Aan het einde van de maand verzamel ik alle stukjes. Als je linkt naar dit bericht, moet ik er (als het goed is) automatisch bericht van krijgen, maar je kunt me voor de zekerheid ook via email laten weten als je iets geschreven hebt. Pompoenze!
hee edith dat is leuk, ben niet zo’n pompoen fan maar toevallig afgelopen weekend mee gekookt. ik ga er over nadenken. kan best zijn dat het een heeeel ander topic wordt maar dat mag volgens mij best? ik laat het weten
Ja hoor, Petra, gewoon op je eigen wijze bloggen over pompoen. Leuk juist! En hoe meer er mee doen, hoe leuker.
Eerste recept met link geplaatst. Leuk initiatief!
Beloofd = beloofd
http://petradehamer.web-log.nl/mijn_weblog/2008/11/pumpkin.html
Leuke actie, ik heb er een combi van gemaakt.
Leuke actie, ik heb er een combi van gemaakt.
Groeten Rietje
Leuk dat je mee doet Rietje. En lekker recept! Maar waarom doe je dat vitamine-tablet in je brood?
Hoi Edith,
Die vitamine C is een natuurlijke meelverbeteraar (ascorbinezuur). Daardoor zorg je ervoor dat het brood net even lekkerder rijst, en steviger van structuur wordt.
Groetjes Rietje
Dag foodbloggers,
Op mijn nieuwe(!) site staan inmiddels twee pompoen-geinspireerde verhalen. Deze week een column over laurier, dat verrassend mooi combineert met pompoen. En in het archief een smakelijk pompoensoepje!
Culinaire groet,
Puck Kerkhoven
hoi Edith en andere foodbloggers
Ik heb inmiddels al 2 gerechten met pompoen gemaakt en ik heb nog 1/4 pompoen over, dus wie weet wat ik daar nog mee verzin. Leuke aktie hoor, zo’n foodlog-event.
groetjes,
Monique
Pompoensoep Met Spek En Gruyère:
http://eetlog.nl/koken/pompoensoep-met-spek-en-gruyre-e07d0.aspx
Leuk dat ik als beginneling ook mee mag doen:
Dit is mijn bijdrage:
http://kookboekvooriederedag.blogspot.com/2008/11/pompoen.html
Helaas geen recept. Blijkbaar kende men in de jaren 50/60 de pompoen nog niet in Nederland,
Marieke Jansen
Alle deelnemers kunnen de volgende knop in hun site opnemen zodat elke maand automatisch naar het actuele thema-artikel wordt verwezen.
http://eetlog.nl/event.aspx
Zie als voorbeeld de knop met thema pompoen op http://www.eetlog.nl of http://makaja.nl/blog
Natuurlijk mag je als beginnende foodblogger ook meedoen, Marieke! Waarom niet? En leuke link heb je gevonden, die site kende ik nog niet.
Eindelijk dan, in Herberg De Ketel en de Kurk is ook met pompoen gekookt!
Zie http://herbergdeketelendekurk.blogspot.com/2008/11/canadese-pompoenpie.html
Pompoen!!!! heerlijk…. Ik ben ook klaar met mijn bijdrage:
Part1: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-1-foodblog-evenement.html
Part 2:
http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-2-pompoen-gebak-met-gemalen.html
Part 3:
http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-3-pannenkoeken-gevuld-met-pompoen.html
Part 4:
http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-4-pompoen-cupcake-met-roomkaas.html
En nog een keer: Edith, bedankt voor de uitnodiging!!!!
http://klarykoopmans.blogspot.com/2008/11/pompoen-onverwacht.html
op de valreep doe ik ook nog mee!
Op het allerlaatste nippertje: http://www.chriskras.eu/2008/11/wat-te-doen-met-een-pompoen.html en http://www.chriskras.eu/2008/11/pompoen-pastinaak-souffle.html
Groeten
Chris
Pingback: foodlog event november pompoen | Koken