Ellemieke’s familiekookboek en BEET!

ellemieke-cover BEET-cover

Ellemieke Vermolen kennen we beter als mevrouw Sergio Herman. Thuis geen schuimpjes, of krokantjes of elke dag oesters. Thuis wordt simpel gekookt. Verantwoord en bewust, maar vooral eten dat met liefde wordt bereid. Met eenvoudige gerechten wil Ellemieke kinderen verleiden om gezond en gevarieerd te eten. Haar kookboek vormt een onafscheidelijk duo met het doe-boek BEET!, een knutselboek waarmee de kids aan de slag kunnen terwijl mama kookt.

Ellemieke Vermolen is haar hele leven al passioneel met eten bezig. Zij is een familiebeest en haar grootste rijkdom is om eenvoudig en lekker te koken en met het gezin samen te zijn. In dit boek toont ze hoe ze haar kinderen gezond probeert te laten eten en van welk gerecht ze beter slapen. En ze verklapt met welk gerecht zij Sergio Hermans hart heeft gewonnen. Dat willen we natuurlijk allemaal wel weten.  Zo is het een leuke mix geworden van gerechten uit verschillende wereldkeukens (Italiaans, Thais, Amerikaans), voor verschillende gangen (voor, hoofd, na, lunch en drankjes)  en vooral heel veel gezonde gerechten (quinoasalade, power smoothies etc). In ieder geval allemaal simpel en prima te doen voor de beginnende thuiskok.

Morgen mag koken.blog een exemplaar weggeven van het duo-boek van Ellemieke!

BEET-6-7 BEET-28-29
BEET! Vindingrijke vangsten rond kook-kunsten
Ellemieke’s familiekookboek vormt een duo met het Doe-Boek BEET. Terwijl ma of pa aan het fornuis staat, kunnen de kinderen zich ondertussen vermaken met dit knutselboek. Maak een mooi gedecoreerde vis van een ovenwant, een zilveren kandelaar voor midden op de tafel, een scheetzak om oma te foppen en veel meer. Je kan zelfs het lekker gerecht door mama of papa klaargemaakt, in het boek op een getekend bord leggen. Zo heb je na het eten geen afwas meer. Karen van Gulik en Celesta Daniëls bedachten en ontwierpen de knutsels en verzorgden ook de speelse en frisgekleurde vormgeving.

Kookblog
“Als echtgenote van een sterrenchef met een eigen kookboek komen? Ik moet wel gek zijn, hoor ik jullie denken. Ik heb ook een beetje getwijfeld. Maar de waarheid is: mijn hele leven ben ik al met eten bezig. Het is een passie die ik van thuis heb meegekregen,” aldus Ellemieke. “Om te laten zien dat het er bij ons echt niet zo anders aan toe gaat dan in de meeste gezinnen, ben ik met een blog gestart. Het succes van de blog een recept wordt soms een paar duizend keer gelezen heeft me tot het maken van dit boek geïnspireerd.”

ellemieke-50-51 ellemieke-44-45
Gezond, eenvoudig en lekker
“Kinderen gezond laten eten is een uitdaging apart. De gerechten in dit boek zijn de klassiekers bij ons thuis, de gerechten waar we telkens weer naar teruggrijpen. Omdat we ze lekker vinden. Omdat het feest is als ze op tafel komen. En omdat ze, naast lekker en eenvoudig, ook gezond zijn.
Met mijn tips voor gezond eten, wil ik ook niemand onder druk zetten of in een bepaalde richting duwen. Ik wil vooral laten zien hoe het ook kan.”
ellemieke-37 ellemieke-36
Ontwerp
De sfeerfotografie van Liselore Chevalier toont het gezin op een speelse manier. De gerechten werden op een nonchalante ‘alsof het op de keukentafel gebeurt’ manier door foodfotoheld Tony Le Duc in beeld gebracht. Zo zien we het werk van Tony ook eens op een andere manier. Maar dit ligt hem duidelijk ook erg goed. Annelies Rutten, journaliste bij Het Nieuwsblad, luisterde aandachtig naar het verhaal van Ellemieke en noteerde Ellemieke’s filosofie in een vlotte vertelstijl.

Ellemieke’s familiekookboek
Ellemieke’s familiekookboek telt 144 pagina’s. BEET! telt 32 pagina’s
Verkoopprijs Duopakket € 29,50 (excl. verzendkosten)
Ellemieke’s familiekookboek (apart) € 24,50 (excl. verzendkosten)
Online te bestellen via www.minestrone.be

Meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

 

Lees ook:Woensdag winactie: Ellemieke’s kookboekduo
Lees ook:Ellemieke presenteert nieuw kookprogramma
Lees ook:Winnaar Ellemieke’s kookboek
Lees ook:Sergio trilogie
Lees ook:Gezond begin van de dag met Happy Shake + recept

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>