Recept Pasta met paarse spruit-broccoli

Het was een lastige keuze: een recept kiezen uit het boek Vers uit de tuin. In dit boek staan ontelbare recepten. Allemaal ingedeeld naar seizoen, dat maakt de keuze al wat kleiner. Maar de maanden maart en april heeft de schrijfster Sarah Raven nogal wat moeilijk verkrijgbare groenten beschreven. Behalve als je een moestuin hebt wellicht, maar hoe kom je anders aan daslook, (genoeg) waterkers of lavas. Als je al weet wat dat allemaal is.
Daarom koos ik voor veilig en koken we de pasta met paarse spruit-broccoli. Nu ligt die ook niet bij iedere groentenboer (mijne heeft ze in elk geval niet!), maar je kunt deze bijzondere variant ook vervangen door de gewone groene broccoli die we allen kennen.

PASTA MET PAARSE SPRUIT-BROCCOLI
maar gewone broccoli mag ook!

Ingredienten:
* 400 gr broccoli
* 350 gr pasta (penne of farfalle)
* 1 blikje ansjovis op olijfolie
* 1 teen knoflook
* 1 rode Spaanse peper (optioneel)
* olijfolie
* peper
* lekker veel Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de ansjovis met de olie in een koekenpan tot ze zijn opgelost. Voeg de fijngehakte knoflook en Spaanse peper toe en bak 1 minuutje. Haal de pan van het vuur.
Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze in ca 5 minuten gaar. Pureer de helft van de broccoli en meng met het knoflookmengsel. Giet er nog wat olijfolie op en breng op smaak met peper.
Kook intussen de pasta in gezouten water beetgaar en stem de rest van de bereidingstijd hierop af.
Giet de pasta af, meng met de saus, de roosjes broccoli en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Meer over dit boek lees je later vandaag.

Vers uit de tuinUit: Vers uit de tuin – Sarah Raven – Terra – isnb 9789058978936

Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Vers uit de tuin
Lees ook:Recept Romige broccoli
Lees ook:Recept Broccoli-ricottasoufflé
Lees ook:‘Broccoli is het gezondst’
Lees ook:Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Pasta met paarse spruit-broccoli

  1. Pingback: Vers uit de tuin | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>