Kookboek Passie voor koken

Dat koken bij uitstek een sociale bezigheid is, dat weten we allemaal. Daarnaast is het leuk om te doen en je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat je steeds vaker initiatieven ziet waarbij mensen met een beperking samen koken. In het boek Passie voor koken worden een aantal Amsterdamse intitiatieven op dit gebied geportretteerd.

Het sociale kookboek van Amsterdam
In Amsterdam zijn er veel initiatieven waarin mensen die het niet zo makkelijk hebben in onze maatschappij een grote rol van betekenis spelen. In Passie voor koken worden deze organisaties en de mensen waarvoor zij het allemaal doen geportretteerd. Van huiskamerprojecten tot praktijkschool, van dak- en thuislozenopvang tot leerwerkbedrijven tot aan Fifteen, het project van Jamie Oliver, je maakt er allemaal kennis mee. En wel op een heel lekkere wijze. Want naast de mensen die er wonen, werken of leren krijg je ook een lekker recept. Van een Thaise garnalensalade bijvoorbeeld, of een haantje met André (speciaalbier van brouwerij De Prael), uiensoep van Michael, coquilles met avacado, roti uit noord, of een lekkere Marokkaanse cake.
Alle recepten zijn ontwikkeld door chef-kok en docent Dennis Dik van het Go d’Oro-restaurant, waar leerlingen van de praktijkschool en het ROC in hun eigen restaurant leren koken. Alle recepten zijn door de leerlingen getest en geproefd. Dezelfde variatie in initiatieven en mensen zie je in de recepten terug. Het is daarmee een heerlijk gevarieerd kookboek, dat met recht Het sociale kookboek van Amsterdam genoemd kan worden.

Lekkere adresjes
Sommige van de genoemde adressen in het boek zijn specifiek bedoeld voor een bepaalde doelgroep. Maar het is ook mogelijk om als ‘gewone’ burger te genieten van de kook- en bakkunsten van de medewerkers. In restaurant Go d’Oro, restaurant Fifteen, in de kantine van InHolland in Diemen, in de exotische delicatessenwinkel SweetStore of het restaurant Op de Derde bijvoorbeeld. In het boek staan alle adressen!

Passie voor koken, Stichting de Omslag, isbn 9789081355919, hier kan je het boek bestellen

Lees ook:Jamie Oliver zoekt nieuwe koks
Lees ook:Recept uiensoep (van Michael)
Lees ook:Een nieuw kookboek voor Jamie Oliver
Lees ook:Nominaties VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 bekend
Lees ook:Taste of Amsterdam 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Passie voor koken

  1. Pingback: Recept uiensoep (van Michael) | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>