Frietboermob

Vertelde ik je vanochtend nog over de #strawberrymob, waarvoor mensen de straat op gaan om te laten zien hoe lekker aardbeien echt kunnen zijn, las ik even later op Twitter over een #HollandBelgiëmob. Holland-België is een frietboer in Amsterdam, die a.s. woensdag onverwachts zijn deuren zal sluiten.

En nee, dit is niet zomaar een frietzaak, maar volgens kenners een goede! De kroketten worden zelfgemaakt, de pindasaus ook, en de patat komen van aardappelen van een eigen veld. En dat verdient een eerbetoon.

Woensdag 30 juni 2010 zal Holland-België ermee stoppen. Op Twitter werd door Marjan Ippel een mob georganiseerd om op de laatste openingsdag een eerbetoon aan de zaak te brengen. Amsterdamse liefhebbers van friet zullen vanaf naar een ander adresje op zoek moeten.

Wat is jouw favoriete frietzaak, ook buiten Amsterdam, eigenlijk?

#HollandBelgiëmob, woensdag 30 juni, 18 uur, Roeterstraat 2 Amsterdam

Lees ook:4e #undergroundboerenmarkt aangekondigd
Lees ook:Undergroundboerenkerstnachtmarkt
Lees ook:Eigengemaakt op/of de Underground Boerenmarkt
Lees ook:What [not] to eat 2011
Lees ook:Wie bakt de beste friet, Nederland of België?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frietboermob

  1. Rick

    Eigenlijk vind ik zelfgemaakt frieten toch wel het lekkerst. Het liefst van biologische aardappels, maar het aanbod in ras wisselt wel eens, zeker bij de grootgrutter die op de kleintjes let. Ik moet eigenlijk wat meer moeite doen om goede biologische aardappels te krijgen. Tips zijn welkom!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>