Frankrijk op Tafel [lekker adresje]

Regelmatig wordt me gevraagd waar je lekkere ingrediënten kunt kopen. Omdat jullie niet allemaal bij mij in de buurt wonen, wil ik vanaf nu op zondag een lekker webadresje in het zonnetje zetten.

Vandaag wanen we ons even in die fijne grote Franse supermarkten. De webwinkel Frankrijk op Tafel verkoopt houdbare Franse specialiteiten en gerechten die in Nederland bijna niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Fred en Betty Schenk hebben met hun webwinkel hun droom laten uitkomen.

Let op:
Dit bericht is in 2011 geschreven. Nadien zijn er via het reactieformulier hieronder, maar ook via twitter en e-mail bij ons diverse klachten over deze webwinkel binnengekomen. We hebben Fred en Betty zelf ook een paar keer benaderd om hen hierop te wijzen en te vragen de klachten af te handelen. Wij hebben hierop niets van hen gehoord.
We laten ons bericht over de webwinkel hieronder toch staan. Zouden we het verwijderen, dan zouden de klachten bij de reacties ook weggehaald worden. Aangezien wij voor transparantie zijn, doen we dat dus niet. Wel hebben we alle links naar de webwinkel verwijderd. 

 

Eerst even kennismaken
Je kent het wel, als je in Frankrijk bent geweest rijd je vlak voor de Frans-Belgische grens nog even naar een grote hypermarché Auchan om daar allemaal lekkernijen in te slaan. Zo ook Fred en zijn Franse vrouw Betty. In 2008 zei Fred gekscherend tegen zijn vrouw dat het toch jammer is dat die producten in de rest van het jaar niet meer te verkrijgen zijn en of zij dan niet een webwinkel zouden moeten beginnen. Betty deed het af als een grap, maar kreeg al snel ook de kriebels om Frankrijk op Tafel op te gaan zetten.
Het feit dat beiden goed Frans spreken helpt enorm, waardoor ze direct bij de fabrikanten kunnen inkopen en dus niet duurder zijn dan wat je in Frankrijk zelf zou betalen. De plannen voor een fysieke winkel zijn er wel, maar daarop is het nog even wachten.

Must haves
Dat zijn natuurlijk de producten van Labeyrie, waar Frankrijk op Tafel als eerste mee samenwerkte. De heerlijke Confit de canard (gekonfijte eendenbouten) en andere eendenproducten zijn in Nederland vooral geliefd rond de feestdagen. Ik kan deze keuze goed begrijpen. Gekonfijte eendenbouten heb ik altijd in huis, opdat je in een oogwenk iets bijzonders op tafel hebt. Ze zijn erg lekker bij zuurkool bijvoorbeeld. Maar ook op de Saucissons Secs (droge worstjes), die pas kort in het assortiment zitten, zijn Fred en Betty erg trots.

Mijn mening
De webwinkel is sober vormgegeven, met overzichtelijke rubrieken. Bij ieder product kan je doorklikken voor meer informatie. De rubriek recepten is nog wat beknopt, en dat komt mede doordat Frankrijk op Tafel ook een flink aantal al kant-en-klare maaltijden bevat. Denk daarbij aan de bekende Cassoulet (witte bonenschotel) of stoofschotels als Boeuf Bourguignon (stoofschotel van rundvlees) of Coq au vin (kip in rode wijn), die altijd handig zijn om op voorraad te hebben. Al zou ik als kookliefhebber het assortiment met producten waarmee ik zelf aan de slag kan graag iets groter zien, maar wie weet gaat dat na deze aansporing snel gebeuren. ;-)

.

In de rubriek Lekker adresje bespreek ik vanaf nu iedere zondag een lekker adresje dat voor iedereen bereikbaar is. Want bestellen op internet is toch niet meer eng?

—-

Lees ook:Britse koningin krijgt banaan cadeau
Lees ook:Franse Restaurant Week
Lees ook:Het lieve leven van de familie Kaas
Lees ook:Gran Sardegna [lekker adresje]
Lees ook:Spaanse winkel [lekker adresje]

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Frankrijk op Tafel [lekker adresje]

  1. Linda

    Alleen jammer dat wegens problemen in de privésfeer mijn bestelling van 29 januari niet geleverd is, ik zelf telkens contact zoek, er 2x beloftes gemaakt zijn die niet worden nagekomen en ik nu een PayPal claim moet indienen om mijn bijna €40 terug te krijgen…!!!

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Oeps, Linda. Dat is vervelend. Ik zal het even bij ze navragen voor je!

        /   Reply  / 
  2. Marten

    Bestelling gedaan op 9 april. Betaald €61,91. Nu 16 juni nog niet ontvangen. Ondanks mail en telefoontjes geen enkele reactie van ing. Fred of Betty Schenk.

    Ik zou frankrijk op tafel maar niet meer in het zonnetje zetten

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Ik heb gevraagd of ze hierop willen reageren, Marten. Hopelijk komt het allemaal goed.

        /   Reply  / 
  3. Mika

    Ik heb voornamelijk slechte berichten gelezen en hoewel ik mij zeer verheug op de levering van de heerlijke spullen(als dat ooit nog komt) zou ik iedereen toch met klem ontraden ooit hier iets te bestellen.

    Geen communicatie mogelijk met de familie Schenk en van levering is al helemaal geen sprake. Het enige dat ik na veel proberen te horen kreeg is dat de leveranciers niet leverden. Het zou netjes zijn als ze daarbij mijn geld terug geven. Helaas, ook al niet.

    Ik voel me opgelicht en ben steevast van plan het hier niet bij te laten zitten.

      /   Reply  / 
  4. Mare

    Bestellen op internet is zeker eng bij deze man. Fred Schenk levert niet. Ik heb maanden gewacht op mijn bestelling, die maar gedeeltelijk werd geleverd toen ik dreigde met de Geschillencommissie. Fred Schenk mailt inderdaad huilverhalen over ‘n ADHD kindje en ‘n zieke schoonmoeder – maar haalt intussen zijn website niet uit de lucht en blijft adverteren.

      /   Reply  / 
  5. Diewertje

    Ik heb ook op deze site besteld een week geleden en nog niks gekregen. Op zich kan dat een keer voorkomen, maar toen ik wat verder ging kijken kwam ik alleen maar negatieve berichten tegen over deze webshop. Er wordt niet gereageerd op mijn mail en de telefoon wordt niet opgenomen. Kunt u wat voor mij betekenen wat het opnemen van contact betreft?

      /   Reply  / 
  6. jan swartjes

    ook opgelicht door frankrijk aan tafel,
    wel betaald, niets ontvangen en geen enkele reactie op telefoon, brieven, mails!!! Hoe nagelen we deze oplichter aan de schandpaal????

      /   Reply  / 
  7. M. Bauer-Janssen

    Ik heb eenzelfde ervaring met deze website en heb na vele malen tevergeefs geprobeerd te hebben om contact te krijgen met dhr. Schenk, online aangifte gedaan van oplichting. Binnen twee weken had ik mijn geld terug. Dat werkt blijkbaar.

      /   Reply  / 
    1. Jill Lauret

      Fijn! Dat is dan goed opgelost. Goede tip voor andere gedupeerden. Dank!

        /   Reply  / 
  8. L.Kool

    Ik heb een zelfde ervaring:een bestelling en de betaling bevestigen maar vervolgens niets meer laten horen, ook niet na enkele mails.

    Ik ga ook aangifte doen van oplichting.

      /   Reply  / 
    1. Jill Lauret

      Doe dat zeker. Zoals je hierboven kunt lezen heeft dat bij een van onze andere lezers wel tot resultaat geleid. Succes!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>