Koken op een inductiekookplaat of gasfornuis?

Koken is een van mijn grootste hobby’s. Dagelijks sta ik uren in de keuken om de nieuwste recepten en gerechten uit te proberen. Het liefst een pastagerecht met teveel kaas. Vooral rond feestdagen als kerst en natuurlijk mijn eigen verjaardag pak ik extra groot uit. De voorbereidingen beginnen een week van te voren en mijn koelkast puilt dan uit van de meest verse en heerlijke producten. De tijd vliegt voorbij als ik aan het koken ben, het liefst met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Een kant-en-klaar maaltijd is zeker niet in mijn kasten terug te vinden.

Omdat koken een van mijn grootste hobby’s is, is de indeling van mijn keuken ontzettend belangrijk. Het liefst zoveel mogelijk ruimte om zoveel mogelijk troep te kunnen maken. Op dit moment heb ik nog een klein keukentje met een inductiekookplaat. In de toekomst wil ik toch graag en 6-pits gasfornuis, dat kookt namelijk (vind ik) een stuk beter dan inductie. Je pannen worden veel sneller heet op gas en ook de temperatuur vind ik makkelijker te bedienen. Landelijke, maar ook lichtelijk moderne, keukens vind ik prachtig. Het liefst in de stijl van het land van mijn lievelingsgerecht.

Dit zie ik als inspiratie, maar dan het liefst mét kookeiland:

grando

Met veel verse kruiden her en der en een gigantische oven waar je Jamie Oliver waardige gerechten uit kunt toveren. Niet alleen de stijl van een keuken is belangrijk, een mooie keuken brengt je namelijk geen heerlijk gerecht. Het gemak en de functionaliteiten zijn eigenlijk veel belangrijker. Uren zou ik erover kunnen fantaseren, inspiratie genoeg op veel websites en in verschillende magazines. Maar voorlopig houd ik het nog bij mijn kleine inductiekookplaat en dat gaat ook prima!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>