In de paddenstoelenweek op koken.blog kunnen we natuurlijk niet heen om de Paddestoelen Site. Op deze site veel informatie over paddenstoelen en nog meer over het zelf kweken ervan. Maar ik speurde gelijk door naar leuke recepten. En dit is er één voor de echte fan van paddenstoelen.
Deze lasagne maken is tamelijk eenvoudig. Je borstelt de paddestoelen (oesterzwammen, grotchapignons en cantharellen) schoon en bakt ze dan kort aan. Dan laat je ze nog een paar minuutjes zachtjes smoren in een scheut rode wijn.
Intussen kook je de lasagnevellen (omdat je saus niet zo nat is als bijvoorbeeld een tomatensaus moet je ze wel eerst gaar koken) en rasp je de Parmezaanse kaas.
En dan stapel je de lasagne op de borden. Je begint met een laagje waterkers, daarop leg je een halve vel lasagne, 1/3 van de paddenstoelen, lasagne en zo ga je door. Je eindigt met een laagje paddenstoelen waarover je de kaas strooit.
Lees het hier allemaal nog maar even na.
De andere recepten van koken.blog deze week in het kader van het foodlogevent Paddestoelen zijn:
- een lekker hoofdgerecht van Lasagne van verschillende soorten paddenstoelen
- een bijzonder voorafje of hapje: Champignontartaar
- lekker hartig bij de thee: scones met cantharellen
- een lichte soep van paddenstoelen
- of weer makkelijk met deze taco's met paddenstoelen
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Recept Taco’s met paddenstoelen
Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Recept Scones met cantharellen
Lees ook:Koken.blog’s paddenstoelweken