Omdat komkommer zich heel goed leent voor lekkere en frisse salades, ook nu weer een komkommersalade. Er zit een klein beetje suiker in verwerkt en kan voor verkoeling zorgen naast een pittig gerecht.
THAISE KOMKOMMERSALADE
* 1 komkommer
* 1 halve rode peper
* 4 el suiker
* 6 el rijstazijn of witte wijnazijn
* 4 el kokend water
Snijd komkommer in vieren, verwijder de zaadlijsten en schaaf ze in dunne plakjes.
Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. En wrijf daarna niet in je ogen!
Los de suiker op in het water en roer de azijn, komkommer en reepjes peper erdoor.
Andere bijgerechten met komkommer hier op koken.blog in de komkommertijd zijn:
Komkommersalade
Marokkaanse komkommermoes
Lees ook:Recept Komkommersalade
Lees ook:Recept Marokkaanse komkommermoes
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing
Lees ook:Recept Komkommersoep met rauwe ham
Lees ook:Courgettesalade met perzik