Inmiddels kent iedereen de Italiaanse pesto. Maar ook de Fransen kennen een saus op basis van basilicum: pistou. Hierin gaan alleen geen pijnboompitten zoals in de Italiaanse versie, maar knoflook, basilicum en olijfolie ontbreken niet. In deze soep met dezelfde naam wordt pistou als belangrijkste smaakmaker toegevoegd.
Maak als basis voor de pistou-soep een groentensoep door een ui in stukjes even kort aan te bakken, waarna je ontvelde tomaten toevoegd.
Dan giet je er water op en voeg je alle groenten, die je intussen hebt fijngesneden, toe.
Intussen maak je de pistou door knoflook met (verse!) basilicumblaadjes fijn te wrijven in een vijzel. Als je hieraan langzaam de olijfolie toevoegd ontstaat een smeuiige saus.
Serveer de soep in kommen en doe er een flinke schep pistou op.
Neem als voorbeeld dit recept.
Heerlijk met stokbrood.bij
Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo
Lees ook:Recept olijvensoep
Lees ook:Recept Ovenschotel van aubergine, tomaat en buffelmozzarella
Lees ook:Recept Ragu met varkensvlees en venkel
Lees ook:Recept: Multifunctionele tomatensaus