Ik kondigde het al meer dan een maand geleden aan, maar het nieuwe culi-programma van RTL gaat vanavond echt van start. In Pluijm op pad gaat kok René Pluijm op zoek naar oorspronkelijke en natuurlijke voedselschatten van Europa. Vissers, boeren, worstenmakers, wijntelers en chefs van bijzondere restaurants, René Pluijm gaat naar hen op zoek. Een ontdekkingstocht naar de Europese eetcultuur, dus.
Aan het einde van iedere aflevering
duikt de kok zelf nog even de keuken in om te bewijzen dat hij iets van zijn reis heeft opgestoken en lekker kan koken met de ingredienten die hij zojuist ontdekt heeft. In de eerste aflevering gaat hij Noord-Ierland.
De website van het programma is nog leeg, maar daar zal in het vervolg het programma nog eens te bekijken zijn, recepten na te lezen zijn en meer informatie over de producten waar René Pluijm mee werkt te vinden zijn.
Pluijm op pad – RTL 4 - iedere dinsdag 22.30 uur
—
Lees ook:Nieuw kookprogramma bij RTL: Pluijm op pad
Lees ook:Pluijm op pad – het kookboek
Lees ook:Herman den Blijker heeft enkele reis paradijs
Lees ook:Nieuw tv-programma Bosch, Beuk & Haan (+ recepten)
Lees ook:Toch geen uitzending over lievelingsgerecht Hitler vanavond
Met Pluijm op pad lijkt verdomd veel op Gentse Waterzooi met Gene Bervoets!!!
Erg leuk, informatief en plezierig programma.
Geweldig om andere eetgewoontes en producten zo te zien.
Te gek progamma ga er mee door voor eeuwig,word schijt ziek van die standaard kook progamaas.
Maar welk programma vind je leuker Frank? En Jannie en Teun, je ziet in dit programma echt de passie voor mooie producten, en dat mag ook wat mij betreft vaker (en op een beter tijdstip) op tv komen!
Het is een walgelijke vertoning!! Een zeer goedkope kopie van het PRACHTIGE Taste of Life, hoop dat ze die Pluijm snel van de buis halen!! Stomme vent, onverstaanbaar en hij mag wel op Engelse les…en slecht camera werk….kortom het programmaatje mocht niets kosten en zal zeker niets opleveren
Ach Moniek, de beste stuurlui staan altijd aan wal toch?
Gentse Waterzooi. Maar misschien moet ik wennen aan Rene Pluijm…………
Kom dan over een paar weken maar terug om te vertellen of Pluijm je dan meer kan bekoren, okay Frank?
Heel erg leuk dit programma,vooral ermee doorgaan.
Heb genoten van Portugal(algarve) hopelijk snel Spanje !!
Ik hou van lekkere dingen koken en verwen mijn gasten graag met originele recepten. E.v. keer dat ik tafelgenoten krijg maak ik die Cataplana!
Verder was ik verrast dat Kip Piri Piri zo simpel is te maken. Ik ga regelmatig eten bij Juffrouw Tok waar dit een specialiteit is (met frites en stoofpeertjes). Ga het nu ook zelf eens proberen.
Progrmma lijkt inderdaad wel op een ander programma, maar is toch net weer even anders. Ga maar lekker door. Zo horen we nog eens iets over het produceren van aparte producten zoals bijv. de Monchique likeur met honing.
Erg leuk programma. Vooral uit die verschillende delen van het land waar Rene dan komt. Ga zo door.
Ik ga zeker diverse producten proberen te maken.
Zag vanavond pluym in Noord Ierland.
War betreft zijn eendenfarm; het echte goede eendeleven zie je bij ons in de dordogne.
Geen eenden in een schuur maar buiten in het weiland waar ze tot slot met veel smaak hun maispap eten om ons van heerlijke eendelever te voorzien. Wellicht een idee.
Op zich een leuk programma, maar ik erger me rot aan het feit dat Pluijm constant maar Nederlands staat te lullen terwijl hij naast mensen staat die hem niet kunnen verstaan terwijl hij het wel over hun producten heeft. Ik vind het erg onbeschoft overkomen…
Heerlijk nieuw programma, genoeten van alle onderwerpen, bagels, strudels, essig geweldig en het wordt tijd dat ik naar Wenen ga.
Succes.
Erik
ik denk dat pluijm moet naar echt culiner land e niet austria ,en moet nog veel lieren.
Pingback: Smullen op tv | Koken
beste rene wat een leuk programma ik hou hier wel van je zoekt bepaalde gebieden en eetstijlen op waar ik zelf al lang naar op zoek ben is een kookboek van de amish en om iets te zien en te beleven van hun echte pure eet gewoonten is dit een idee voor je programma ze zitten niet alleen in amerika e.o. maar voor zover ik weet komen ze oorspronkelijk uit het zuiden van duitsland of zwitserland dus en europees en bijzonder. lenie
Leuke tip Ienie, wie weet leest Rene hier mee!
Erg enthousiast die Pluijm. Werkt aanstekelijk. Maar het zou fijn zijn als hij een keer niet met een volle bek staat te lullen. Hij zit ook altijd ongevraagd met zijn handen aan en in de spullen van mensen.Die bescheiden en beleefde Portugezen staan er altijd een beetje bij te kijken van…. ‘wat een smeerlap eigenlijk’.
Krijg er een beetje plaatsvervangende schaamte van.
Pingback: Pluijm op pad – het kookboek | Koken