Foodlog-event november: pompoen

halloweenDe maand oktober sloot zoals altijd af met Halloween, het feest dat wij hier in Nederland en Belgie vooral uit Amerikaanse films en tv-series kennen. Ik vind het altijd zo’n zonde van die pompoenen die worden uitgesneden in de vorm van een griezelgezicht en hoop altijd maar dat de makers ervan het vruchtvlees niet weggooien, maar er lekker mee koken.
En dat is de reden waarom ik voor pompoen heb gekozen als thema voor het foodlog-event van november.

Het foodlog-event
In juni werd er weer een poging gewaagd om alle Nederlandstalige foodbloggers over 1 en hetzelfde onderwerp te laten schrijven. In juni moesten we picknicken, in juli was Tour de France het thema, in augustus het strand, in september kruiden en vorige maand stonden paddestoelen centraal.
Koken.blog deed toen voor het eerst mee, zocht en vond een week lang de leukste recepten met paddenstoelen op het internet.
Storm loopt het foodlog-event nog niet, maar wie weet worden de culinaire bloggers nu wel geprikkeld. 
En we trekken het gelijk breder. Heb jij geen foodblog, maar wel een leuk recept met pompoen, laat het dan bij de reactie-mogelijkheid hieronder achter.

Meer weten over Halloween? Kijk dan eens hier (en daar komt ook het plaatje vandaan).

Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Foodbloggers geven familierecepten prijs
Lees ook:Recept Geroosterde pompoen
Lees ook:Beste Nederlandse weblog is (heel terecht) Foodlog
Lees ook:Foodloggers in de ban van cranberries

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Foodlog-event november: pompoen

  1. Gabriella

    Hallo Edith,

    Hartelijk bedankt voor je uitnodiging. En jaaaaaa, ik doe graag mee!!!!
    Ik wist niet dat de Nederlandse foodbloggers ook z’n spelletje hebben.
    Ik heb wel een vraagje: Wanneer moeten wij het stukje naar jou sturen? Wat is het uiterste datum? Groetjes,
    Gabriella

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Je kan gewoon de hele maand een stukje op je eigen blog plaatsen, gewoon in jouw stijl, als t maar over pompoenen gaat. Aan het einde van de maand verzamel ik alle stukjes. Als je linkt naar dit bericht, moet ik er (als het goed is) automatisch bericht van krijgen, maar je kunt me voor de zekerheid ook via email laten weten als je iets geschreven hebt. Pompoenze!

      /   Reply  / 
  3. petra

    hee edith dat is leuk, ben niet zo’n pompoen fan maar toevallig afgelopen weekend mee gekookt. ik ga er over nadenken. kan best zijn dat het een heeeel ander topic wordt maar dat mag volgens mij best? ik laat het weten

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    Ja hoor, Petra, gewoon op je eigen wijze bloggen over pompoen. Leuk juist! En hoe meer er mee doen, hoe leuker.

      /   Reply  / 
  5. Tanja

    Eerste recept met link geplaatst. Leuk initiatief!

      /   Reply  / 
  6. Rietje

    Leuke actie, ik heb er een combi van gemaakt.

      /   Reply  / 
  7. Rietje

    Leuke actie, ik heb er een combi van gemaakt.

    Groeten Rietje

      /   Reply  / 
  8. Edith Dourleijn

    Leuk dat je mee doet Rietje. En lekker recept! Maar waarom doe je dat vitamine-tablet in je brood?

      /   Reply  / 
  9. Rietje

    Hoi Edith,

    Die vitamine C is een natuurlijke meelverbeteraar (ascorbinezuur). Daardoor zorg je ervoor dat het brood net even lekkerder rijst, en steviger van structuur wordt.

    Groetjes Rietje

      /   Reply  / 
  10. Puck Kerkhoven

    Dag foodbloggers,
    Op mijn nieuwe(!) site staan inmiddels twee pompoen-geinspireerde verhalen. Deze week een column over laurier, dat verrassend mooi combineert met pompoen. En in het archief een smakelijk pompoensoepje!
    Culinaire groet,
    Puck Kerkhoven

      /   Reply  / 
  11. Monique

    hoi Edith en andere foodbloggers

    Ik heb inmiddels al 2 gerechten met pompoen gemaakt en ik heb nog 1/4 pompoen over, dus wie weet wat ik daar nog mee verzin. Leuke aktie hoor, zo’n foodlog-event.

    groetjes,
    Monique

      /   Reply  / 
  12. Edith Dourleijn Auteur

    Natuurlijk mag je als beginnende foodblogger ook meedoen, Marieke! Waarom niet? En leuke link heb je gevonden, die site kende ik nog niet.

      /   Reply  / 
  13. Gabriella

    Pompoen!!!! heerlijk…. Ik ben ook klaar met mijn bijdrage:

    Part1: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-1-foodblog-evenement.html

    Part 2:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-2-pompoen-gebak-met-gemalen.html

    Part 3:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-3-pannenkoeken-gevuld-met-pompoen.html

    Part 4:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2008/11/part-4-pompoen-cupcake-met-roomkaas.html

    En nog een keer: Edith, bedankt voor de uitnodiging!!!!

      /   Reply  / 
  14. Pingback: foodlog event november pompoen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>