Donderdag Veggiedag Kookboek

Je hebt er inmiddels vast wel een paar keer over gehoord: als we met z’n allen één dag in de week geen vlees meer eten, is dat goed voor het milieu. In België is de gemeente Gent zo overtuigd geraakt dat ze dit idee omarmen. En Donderdag Veggiedag kreeg hierdoor wereldwijde bekendheid, want nergens anders heeft een gemeente zich zo uitgesproken voor vegetarisch eten. Het idee van Donderdag Veggiedag is dezelfde als van de Nederlandse variant de vleesvrije vrijdag V-day en de Meatfree Monday in de rest van de wereld, die ken je misschien wel.

En nu is er een kookboek dat je helpt om deze stap ook echt te nemen en één dag in de week geen vlees of vis te eten. Het Donderdag Veggiedag Kookboek staat vol met lekkere recepten.  Deze zijn ingedeeld naar seizoen en daarbinnen weer naar maand. Zo zou je gewoon bij het begin kunnen beginnen en iedere week het volgende recept in het kookboek kunnen koken. Vandaag zou dat heel goed deze Krokante asperges met lentesaus kunnen zijn. En volgende week De Frisgroene flensjes gevuld met romige bloemkoolcrème. En volgende maand de Spinazietimbaaltjes met gerookte vulling. En in de zomer de Verse lasagna met spinazie en venkel-saffraansaus of één van de lekkere salades. En ik begin al bijna naar de winter uit te kijken, dan kan ik de Tarte tatin met witlo(of) en bataat eens uitproberen.

De meeste vegetarische kookboeken beginnen met een lange riedel over de voordelen van het vegetarisme en geven je vervolgens een lange lijst met do’s en don’ts zodat je verantwoord vegetarisch kunt (gaan) leven. Zo niet het Donderdag Veggiedag-Kookboek. In dit kookboek word je niet geacht je hele eetpatroon om te gooien, maar biedt het inspiratie voor een vegetarische hap op maar één dag per week. En met de 100 recepten die erin staan hoef je twee jaar lang niet na te denken over wat je deze dag zult gaan eten. Zeer geschikt voor diegenen die die uitdaging eens aan willen gaan. Met achterin nog wat tips voor een goed gevulde vegetarische keukenkast.

boek: Donderdag Veggiedag kookboek – Miki Duerinck & Kristin Leybaert – Standaard - isbn: 9789002235801

Lees ook:Recept Krokante asperges met lentesaus
Lees ook:Vanavond bij de Keuringsdienst: Stamppot
Lees ook:Tips voor het Kerstmenu : de eetwensen van je gasten (1)
Lees ook:Jouw favoriete recept in een kookboek?
Lees ook:Recept Spaanse groentenstoofpot

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Donderdag Veggiedag Kookboek

  1. thomas janssens

    Een goede start voor mensen die andere smaken willen ervaren.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Inderdaad, Thomas. Wat is jouw favoriete recept uit het Donderdag Veggiedag kookboek?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>