Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Vanmiddag laat ik jullie weten wat ik van het hele boek vindt, maar nu alvast een klein voorproefje eruit. Deze soep van geroosterde pompoen met kaneel lijkt wat werk, zeker als je ‘m op 1 dag wilt maken, maar doe het dan anders. Eet ene dag de geroosterde pompoen bij je avondmaal, maar rooster wat meer pompoen en maak daar dan de volgende dag deze geurige vegetarische soep van.

SOEP VAN GEROOSTERDE POMPOEN MET KANEEL

kosmosIngrediënten:
* 1 kg pompoen (maar meer als je mijn tip toepast)
* 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 aardappel
* 1 l groente- (of kippen)bouillon
* 6 el olijfolie
* 1 tl gemalen kaneel, mespuntje gedroogde chilivlokken, 3 flinke el verse koriander, peper en zout

 

Bereidingswijze:
Schil de pompoen, verwijder de pitten, snijd ze in blokken van ca 3 cm en meng ze 2 el olijfolie, peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Rooster de blokken pompoen ca 60 minuten in een oven van 220 graden tot ze heel zacht zijn en beginnen te kleuren.
Snipper de ui en bak deze met wat zout in de rest van de olijfolie op laag vuur. Voeg na 15 minuten de chilivlokken (snufje chilipoeder kan ook), kaneel en de fijngehakte knoflook er kort bij.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes en laat deze nog eens 5 minuten meegaren.
Voeg dan de geroosterde pompoen en de warme bouillon erbij en breng aan de kook en laat koken tot de aardappel gaar is (een minuut of 20).
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Maak de soep eventueel met wat suiker (2 a 4 eetlepels) naar smaak wat zoeter en garneer met de gehakte koriander.

Bij de soep serveer je nog in kaneel gebakken pijnboompitjes en een knoflookyoghurt.
De gebakken kaneel-pijnboompitten maak je door in 50 gr boter 30 gr pijnboompitten met 1 tl kaneel zachtjes te bakken tot de kaneel karameliseert en de pijnboompitten lichtbruin zijn. Dit laat je dan tot gebruik in een ander kommetje afkoelen, met het eventuele aanbaksel uit de pan erbij.
En voor de knoflookyoghurt vijzel je een kwart teentje knoflook fijn met een mespunt zout, wat je weer mengt met 100 gr dikke (Turkse, Griekse of Bulgaarse) yoghurt, 1 el melk en peper en zout.

Moro LondonUIT: Moro Londen- Sam & Sam Clark (2008), Kosmos Uitgeverij, isbn 9789021527567

Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Recept uit Comptoir Libanais: pompoensoep (shorbat lakten)
Lees ook:Recept Soepje twee in één
Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo
Lees ook:Recept Sinterklaassoep van pompoen en pepernotenmix
Lees ook:Recept Moussaka

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel

  1. Pingback: Moro Londen - Sam & Sam Clark | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>