Wat aten we tienduizend jaar gelezen? Wat gaan we in de toekomst eten? Als deze vragen je nieuwsgierig maken, moet je morgen naar Food4You in Wageningen.
Naast lezingen bevat het evenememt ook demonstraties, workshops, theater, muziek, lezingen, film, literatuur en beeldende kunst.
Ook Food4You dus!
Virtuele tijdmachine
Proeven van wat onze voorouders duizenden jaren geleden aten en dronken., uitleg over de veranderingen in de genen in ons lichaam door ons nieuwe eetpatroon, en aandacht voor seizoensgebonden voedsel uit onze eigen regio. En wat weten we nog van hoe we vroeger een maaltijd bereiden?
Kinderen kunnen koken in hun eigen kookcafé of luisteren op de kinderuniversiteit.
Proeven
Er is ook een grote Food-markt. En hapjes van de toekomst (cybersnacks) zijn er te proeven. Je kunt je in het Voedingsziekenhuis Gelderse Vallei laten doormeten, vóór of na de verwennerij met Healthy Food door de studenten van ROC A12. En daarnaast presenteert de Rijn IJssel Vakschool Wageningen ’s werelds eerste vierpeulenkoekje, gemaakt van groene erwten, witte bonen, bruine bonen en kikkererwten.
Meer info op de site van het culinaire evenement zelf! food4You.
festival Food4You – zaterdag 9 oktober – Wageningen
—
Lees ook:Food 4 You
Lees ook:Food 4 You
Lees ook:Lezing en proeverij culinaire geschiedenis
Lees ook:It’s the food, my friend!
Lees ook:Lezingencyclus over het nut van insecten