Recept Koninginnehapje met zalm

Wat bizar om dit nu te typen, met dat vreselijke gebeuren tijdens Koninginnedag in Apeldoorn, waarbij een zwarte auto door het publiek stoof en tegen monument ‘De Naald’ vloog, daarbij de koninklijke bus maar net missend. Maar het stond al in de pijplijn, dus toch het recept van de dag:

Ik heb het nooit zo goed begrepen waarom zalm zo’n hoge culinaire status had. Ik vond er vaak niets aan.
Tot ik de wilde gerookte zalm ontdekte! Deze zalm is roder van kleur en vooral droger van structuur. Ik adviseerde je ‘m al eerder.

Een heerlijk hapje voor Koninginnedag!

ZALMMOUSSE
Een koninklijk smeerseltje

* 50 gr gerookte zalm
* 50 gr zachte roomkaas (bijv mon chou)
* 2 el creme fraiche
* peper en zout

Pureer de zalm met de roomkaas en de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout.

TiP: Als je de verhouding zalm – roomkaas verandert dat je meer zalm hebt, kan je het ook als een lekker voorgerechtje op wat sla serveren.

Lees ook:Recept Pasen: Sandwich met zalm en avacado
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept Tagliatelle met paddenstoelen en bier
Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Recept Rauwe zalm met gebakken aardbeien en venkel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Recept Koninginnehapje met zalm

  1. © RJ

    Bah… wat smakeloos en respectloos!

    Mijn stukje was ook al klaar, maar na het gebeurde heb ik besloten om niet tot plaatsing over te gaan.

    Ieder z’n meug, maar mijn waardering voor jouw schrijfsels is vandaag tot een dieptepunt gekelderd.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Ieder zo zijn eigen keuze, RJ!
    Ik was gister rond 13 uur toevallig thuis, realiseerde me dat een – al eerder voorbereid – berichtje op koken.blog.nl zou verschijnen, en daarop besloot ik deze tekst er boven te typen. Meer kan ik op een blog over koken ook niet doen. Als ik niet thuis was geweest, was het gewoon verschenen en was het jou waarschijnlijk niet eens opgevallen.
    Daarbij, ik vind het nu nog steeds raar om gezellig over koken te babbelen en zo dadelijk weer een nieuw recept te plaatsen, maar ja, het leven gaat door. Dat lieten de vele oranje-geklede feestgangers gister op tv wel zien, die nadat ze door de journalist waren ingelicht ook een dergelijke beslissing maakten.
    Erg jammer dat ik hiermee een kritische lezer verlies, maar daar heb ik me maar bij neer te leggen!

      /   Reply  / 
  3. © RJ

    @Edith: in de emotie van de dag van gisteren heb ik mijn woorden wellicht iets te zwaar aangezet, waarvoor excuses.

    Toch blijf ik bij mijn standpunt dat het niet erg kies is om na zo’n gebeurtenis te beginnen over koninklijke smeerseltjes, maar inderdaad: dat is een keuze.

    Nathalie (van Italië blogo) koos ervoor om helemaal te doen alsof er niets aan de hand was, en een feestverslag te plaatsen onder de titel “April 30, best party in the world!”. Dat was dan weer háár keuze…

    Overigens verlies je geen lezer, hoor: jouw feed prijkt nog gewoon in m’n rss-lezertje. Kritisch zal ik evenwel blijven (dat zit kennelijk in de aard van dit beestje).

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    Ha RJ, dank voor je verontschuldigingen! Ik begreep je reactie wel, ook omdat ik er zelf ook wel mee in mijn maag zat. Ik zag ook het tijdstip van je reactie en hoopte al dat het vooral de emotie van het moment zou zijn.
    Fijn dat je mee blijft lezen, kritische lezers kan een blogger niet genoeg hebben, wat mij betreft. Want dat kritisch bedoelde ik vooral positief!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>