De moderne(re) keuken

Van elektrische pepermolens en kurkentrekkers tot koelkasten met ingebouwde tablets. De keuken anno nu biedt veel smakelijke snufjes. Pas wel op, van al dat leuks puilen de lades en het keukenblad gauw uit van de culinaire hebbedingen.

Een tablet in de keuken? Leuk natuurlijk, maar niet altijd handig. Je hebt minstens een degelijke standaard nodig, een oplader (voor het geval dat) en een rol huishoudfolie om vetvlekken tegen te gaan (maar werkt dat aanraakscherm dan nog wel?). Je kan ook gaan voor de inmiddels één jaar oude Samsung 4-deurs joekel van een interactieve koelkast. Als je in de markt bent voor een tablet en een koelkast zit je met dit model geramd.

Voor een goede 2800 euro haal je de ‘RF4289HARS’ fridge in huis. Met zijn 792 liter inhoud niet bepaald een bescheiden vertoning. Nog flashier dan zijn geborstelde aluminium kast is het 8-inch LCD scherm dat zich fijn boven de ijsdispenser genesteld heeft. Wat heb je daar aan? Denk memo’s/boodschappenlijsten, recepten opzoeken, Google kalender, het nieuws, het verkeer, het weer, muziek afspelen en tweeten tot je een ons weegt. Deze koelkast wordt ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat je beste maat in de keuken.

Terwijl er koffie gezet wordt en je de melk pakt wordt je bedient met de ochtendkrant (op het scherm), je Twitter feed, actuele weersvoorspellingen en als je dat wil een muziekje erbij. ’s Avonds speelt de koelkast al een even slimme rol: check je boodschappenlijst, is deze te lang? Dan maar online eten bestellen. Want tenslotte hoef je niet elke avond van de week te koken, daar zorgen het internet, je magnetron en deze koelkast wel voor!

Dankzij de ingebouwde Epicurious app worden kookboeken obsoleet. Met een veeg van de vinger beschik je over duizenden recepten, van klassieke schotels tot moderne fusion gerechten. Ook niet onbelangrijk, de koelkast laat zich via het scherm volledig intuïtief instellen naar de wensen van de gebruiker. Cool spul dus!

Geen reacties // Reageer