Rubriek: Recepten

In deze categorie worden alle recepten die op deze webog verschijnen ondergebracht

Recept ‘Kruidje roer mij’: groentepaella (paella de pimienta)

Met kruiden verrijk je een gerecht. Dat weet iedereen. Al eeuwen lang worden kruiden en specerijen in de keuken gebruikt als smaakmakers. Maar welke kruiden smaken goed in welk gerecht en hoe maak je smaakvolle combinaties? Kruidje roer mij leert je hoe je kruiden in de keuken gebruikt. Natuurlijk ken je kaneel, basilicum, peterselie en

Lees verder...

Allerhande-recept: Lasagne met pompoen, appel en gerookte amandelen

Onze grootgrutter Albert Heijn heeft de Italiaanse Winterweken in het leven geroepen. De komende weken zijn er speciale Italiaanse winterproducten verkrijgbaar, zodat we ook in de koude maanden van Italiaanse gerechten kunnen genieten. Nu denk ik dan aan producten als aubergines, courgettes, tomaten, buffelmozzarella en Italiaanse kruiden als rozemarijn en oregano. 

Lees verder...

Recept Dutch Cuisine: tarte tatin van boerenkoolstelen

Vorige week, tijdens de Horecava, werd Dutch Cuisine officieel gepresenteerd. Dutch Cuisine is het nieuwe Nederlandse eten met verse groenten in de hoofdrol, vlees en vis in een bijrol. Onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die naar de natuur smaken, puur en echt. Echt eten bestaat uit pure ingrediënten die door mensen zelf worden bereidt,

Lees verder...

Recept: vegetarische boerenkool met ui, tomaat en kaas

Vandaag speciaal voor de veggies onder ons een reminder aan dit goude oude koken.blog-recept, een vega variant van de bekende stamppot. Van alle kanten word je namelijk toegeroepen om eens wat minder vlees te eten. Maar ja, hoe doe je dat? Hoe vervang je nu dat ‘derde ding’ op je bord? Bij voorgerechten is er

Lees verder...

Recept: pasta met boerenkoolpesto

We willen je graag een nieuwe manier leren om boerenkool eens op een andere manier te eten. Als pesto, lekker bij pasta. Dit recept werd eerder gepubliceerd op koken.blog.nl, maar het verdient opnieuw een blogje. Want het staat nog regelmatig op deze manier bij de koken.bloggers op tafel. PASTA MET BOERENKOOLPESTO Voor 4 personen Ingrediënten:

Lees verder...

Recept: Ediths boerenkoolquiche

De grondlegger van koken.blog.nl is geëmigreerd. Onze Edith gaat de Amerikaanse foodwritersmarkt veroveren. We gaan haar, de gezellige redactie-etentjes en haar enorme bron aan culinaire kennis enorm missen! Edith schreef zelf regelmatig over haar emigratie-avontuur op haar eigen website eediete.nl. Bijvoorbeeld over de vriezer die leeg moest. Bevroren rookworst neem je nu eenmaal moeilijk mee

Lees verder...

Recept: chocolade-boerenkool-fudge-lollies

Vanochtend vertelden we alles over de Amerikaanse kookboekenhit 50 shades of kale. Hier een van de meest bijzondere recepten uit dit boek. Een echt to-go nagerecht. Deze heerlijke traktaties zitten vol vezels, die enorm goed helpen bij de ergste honger. Bovendien verbeteren ze de immuniteit, en zelfs het libido (uiteraard kunnen de auteurs van Fifty

Lees verder...

NL Superfood? Boerenkool!

Gojibessen, chiazaad, maca poeder… Nederland wordt overspoeld met de superfood-hype. Het is zelfs zo erg dat het ‘Zuid-Amerikaanse supergraan’ quinoa door de populariteit in winkels nauwelijks meer te verkrijgen is. Of het is extreem duur: voor 500 gram betaal je nu zo’n 6 euro, dat is het dubbele van een jaar geleden. Tja… Wij van koken.blog willen

Lees verder...

Recept snert; hoera voor de Hollandse pot

De vertrouwde Nederlandse restaurants zijn weer helemaal terug van weggeweest. De populariteit van exotische eetgelegenheden loopt terug. Zo blijkt uit onderzoek van de Amsterdam RAI, gepubliceerd door de Telegraaf.

Lees verder...

Recept geflambeerde coquilles met spek

Schaal- en schelpdieren behoren tot mijn favorieten. Coquilles zijn er daar zeker een van en ik heb samen met mijn zus dit gerechtje ontwikkeld die ik graag met jullie wel delen. Je kunt het als voorgerechtje brengen door het in de schelp te presenteren, maar het is natuurlijk ook als los hapje te serveren. Hieronder het

Lees verder...

feestelijk nieuwjaarshapje: gegrilde peer met gorgonzola

Januari is de maand van de nieuwjaarsbijeenkomsten. Een leuke gelegenheid om veel mensen uit te nodigen voor een borreltje. Natuurlijk horen daar dan ook feestelijke hapjes bij, maar wil je na een drukke decembermaand niet uren in de keuken staan. Onderstaand gerechtje van gegrilde peer met gorgonzola op vijgennotenbrood, waarvoor ik in een van de kookboeken

Lees verder...

Traditionele Oudjaarssalade

 Op elke laatste dag van het jaar verschijnt hij weer de traditionele oudjaarssalade. Natuurlijk zijn altijd de oliebollen, oesters en champagne van de partij, maar in navolging van mijn moeder maak ik ook altijd een Oudjaarssalade. Een Oudjaarssalade kenmerkt zich door een salade die gepresenteerd wordt als klok waarvan beide wijzers op de twaalf gezet

Lees verder...

Wat kook jij met Kerst?

Wat gingen ze afgelopen weken weer helemaal los voor het Kerstmenu. Culinair journalisten, foodbloggers, tv-koks. Ze haalden alles uit de kast om jou een stressloze, kan-niet-mislukken kerst toe te wensen. Zo kwam Delicious met maar liefst 92 nieuwe feestrecepten. Vond Albert Heijn kerstmenu’s meer kans van slagen hebben met hun handige instructievideo’s. Koken met Karin

Lees verder...

Recept – De perfecte rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Heerlijk mals, rosé van binnen, maar met een mooie bruine korst? Je kunt gaan zitten rekenen met gewicht en minuten in de oven + zoveel extra in de oven. Maar het kan veel eenvoudiger. Edith gebruikt een kernthermometer en legt je uit hoe je

Lees verder...