Recept: chocolade-boerenkool-fudge-lollies

Vanochtend vertelden we alles over de Amerikaanse kookboekenhit 50 shades of kale. Hier een van de meest bijzondere recepten uit dit boek. Een echt to-go nagerecht. Deze heerlijke traktaties zitten vol vezels, die enorm goed helpen bij de ergste honger. Bovendien verbeteren ze de immuniteit, en zelfs het libido (uiteraard kunnen de auteurs van Fifty Shades het niet laten om die verbinding te maken).

RECIPE: Chocolate Kale Fudge Pops

• 1 cup granulated sugar
• 1 cup unsweetened cocoa powder
• 1 teaspoon vanilla extract
• 1/2 teaspoon ground cinnamon
• 1/8 teaspoon ground nutmeg
• 1/8 teaspoon ground coriander
• 2 cups warm water
• 1 cup torn kale leaves

1. In a large saucepan, combine all ingredients except kale and add the warm water. Bring to a boil, then reduce the heat and simmer for 2 to 3 minutes stirring occasionally until the mixture is smooth and thick.
2. Remove from the heat and cool to room temperature.  Place kale in a food processor and pulse until finely chopped.
3. Stir the kale into the chocolate mixture and divide it among 8 ice pop molds and insert ice pop sticks.
4. Freeze for at least 4 hours before serving.  The pops will keep for up to 3 weeks in an airtight container in the freezer.

Bron: www.rd.com

Lees ook:Fifty shades of kale
Lees ook:Cups in de Nederlandse keuken
Lees ook:Je eigen chocolade dealer aan huis
Lees ook:NL Superfood? Boerenkool!
Lees ook:Straks kijken: Willie’s Wonka Chocolate Factory

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>