Het is Nationale pannenkoekendag (straks vertel ik daar wel iets meer over), en een recept voor pannenkoeken heb ik al eens gegeven. Maar die kleine dikke, maar toch luchtige, American pancakes kwamen hier nog nooit voorbij.
Het recept haal ik uit een nieuw kookboek, Culinaire cadeautjes, dat je laat zien hoe je de lekkerste verrassingen zelf maakt èn op een leuke manier inpakt. De American pancakes ga je dan niet zelf bakken, maar je geeft de ingrediënten leuk verpakt cadeau, met een zelfgemaakte prinses bijvoorbeeld (hoe je die maakt, staat in het kookboek!). En vergeet niet het recept erbij te geven, of verwijs naar deze pagina, want het recept staat ook hieronder.
AMERICAN PANCAKES
Ingrediënten:
* 100 gr boter
* 400 gr bloem
* 4 afgestreken tl bakpoeder
* snufje zout
* 100 gr suiker
* 4 eieren
* 3 dl karnemelk
* 1 dl melk
Bereidingswijze:
Smelt de boter en laat weer afkoelen.
Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker boven een kom.
Klop in een andere kom de eieren los en doe ze met de boter, karnemelk en melk bij het bloemmengsel en roer tot een dik beslag. Er mogen kleine klontjes in blijven zitten.
In een hete koekenpan bak je vervolgens kleine pannenkoekjes met een paar eetlepels van het beslag. Doe voor het eerste pannenkoekje wat boter in de pan, bij de volgende hoeft dat niet meer.
Uit het boek: Culinaire cadeautjes – Hanneke de Jager – Becht – isbn: 9789023013105
te koop in de koken.blog-shop
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.
–
Lees ook:Recept: blueberry pancakes #Foodblogswap
Lees ook:Recept Banana-Montanacake
Lees ook:Taart voor de koningin
Lees ook:Recept Gestoomde aardbeienpudding
Lees ook:Recept – Tarta de manzana
Pingback: Culinaire cadeautjes | Koken