Recept – Tarta de manzana

Je herkent het vast: soms komen dingen heel mooi tegelijk. ‘s Morgens bracht de postbode me het kookboek Appeltaart. En ‘s middags kwam mijn buurman mijn een volle schaal kleine appeltjes aanzetten. Het waren Golden Delicious, maar nog niet zo groot en zoet als uit de supermarkt. Van een deel van de appels maakte ik appelmoes, en met de rest ga ik iets lekkers bakken, want er staan genoeg recepten in dit kookboek.

Misschien appelbollen, de appeltjes zijn er mooi klein genoeg voor. Maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar deze Spaanse appelcake met sherry, Tarta de Manzana.

 

TARTA DE MANZANA – Spaanse appelcake met sherry
Voor 10 personen

Ingrediënten:
* 2 handappels
* 75 ml medium sherry
* 200 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
* 225 gr suiker
* 4 eieren
* 225 gr bloem
* 2 tl bakpoeder
* 1 volle tl kurkuma (geelwortelpoeder)
* 1 el amandelschaafsel
* 40 gr poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Marineer de appel in 50 milliliter sherry.
Klop de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
Zeef de bloem met de bakpoeder en kurkuma boven de kom. Klop verder tot een glad beslag. Schep het beslag in een cakevorm.
Verdeel de schijfjes appel erover en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de cake in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een taartrooster.
Roer 2-3 eetlepels sherry druppels

.

Uit het boek:  Appeltaart van Janneke Philippi [Karakter uitgevers, isbn: 9789061129608] – lees hier mijn recensie

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of gebruik het zoekvenstertje rechtsboven op deze site.

Lees ook:Recept toetje: Appels uit de oven
Lees ook:Kookboek Appeltaart
Lees ook:Recept Normandische appeltaart
Lees ook:Recept Gebraden fazant met vossenbessencompote
Lees ook:Recept Met hete bliksem gevulde appeltjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept – Tarta de manzana

  1. Pingback: Kookboek Appeltaart | Koken

  2. Herna

    Dit recept lijkt mij veel beter dan dat we hier op ons bordje krijgen!

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, ziet er lekker uit, he? Daarom heb ik het ook uitgekozen om te delen met jullie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>