Recept Gestoomde aardbeienpudding

Eten kan troost bieden. En troost is, als ik het gekwek op Twitter mag geloven, iets dat veel mensen in Nederland op dit moment wel kunnen gebruiken na de verkiezingsdag van gisteren. Zelf heb ik gisteravond heerlijk gegeten bij een restaurant dat deelnam aan Dining with the stars, dus dan weet je het wel.

In haar nieuwste kookboek Uit de oven noemt Rachel Allen zelf deze Gestoomde Engelse puddinkjes troostvoedsel, en werkelijk onweerstaanbaar, dus die proberen we dan maar uit. Alleen deed zij het met frambozenjam, die ik in de aardbeienweek op koken.blog.nl heel brutaal vervang door aardbeienjam.
GESTOOMDE AARDBEIENPUDDINKJES
voor 8-10 personen

Ingrediënten:
* 200 gr boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
* 200 gr fijne kristalsuiker
* 3 eieren
* 1/2 tl vanille-extract
* 250 gr patentbloem
* 1 afgestreken tl bakpoeder
* 1/2 tl zuiveringszout
* 3 el karnemelk
* 125 gr aardbeienjam
Lekker met lobbig geklopte slagroom

Bereidingswijze:
Vet een puddingvorm in met boter.
Klop de boter met een mixer of in de keukenmachine romig. Klop de suiker erdoor tot het een bleek en luchtig mengsel wordt. Klop de eieren los en voeg ze met de vanille geleidelijk door het botersuikermengsel.
Zeef de bloem met bakpoeder en het zuiveringszout en spatel dit door het beslag en meng alles goed. Roer de karnemelk erdoor tot het beslag in klodders van de lepel valt.
Schep de jam op de bodem van de puddingvorm en stort het beslag erop.
Knip een rond stuk bakpapier uit, let op, het moet ongeveer 4 centimeter groter zijn dan de bovenkant van de vorm. Leg het bakpapier op de vorm en zet het met keukentouw vast.
Neem een pan die (niet veel) groter is dan de vorm en leg er omgekeerd een schoteltje in. Zet hierop de vorm en giet voorzichtig kokend water naast de vorm in de pan tot driekwart hoogte van de vorm. Doe de deksel op de pan.
Zet de pan op laag vuur en laat de pudding een uur zo bakken tot een houten prikker droog uit de pudding komt.
Neem de puddingvorm voorzichtig uit de vorm en stort deze op een schaal. Laat de jam langs de pudding naar beneden stromen.
Lekker met de slagroom.

Uit het boek: Uit de oven – Rachel Allen – Fontaine – isbn: 9789059563049 – te koop bij bruna

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Recept American Pancakes
Lees ook:Recept Banana-Montanacake
Lees ook:Recept: blueberry pancakes #Foodblogswap
Lees ook:Recept – Tarta de manzana
Lees ook:Prijswinnend recept

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>