Recept Banana-Montanacake

Ik ken niemand die er niet van houdt: bananencake. Er zijn net zoveel recepten voor als liefhebbers voor. En het is een heerlijke manier om bananen die al flink bruin liggen te worden op te maken. Maar soms laat ik er zelfs een paar bananen speciaal voor oud worden, want dan zijn ze op hun lekkerst in een bananencake als deze!

Het recept hieronder komt uit een nieuw kookboek voor ouders die met hun kinderen allerlei lekkere zoete dingen willen maken. Superzoet en veel te lekker, heet het kookboek dan ook!’

BANANENCAKE
Voor 9 personen

Ingrediënten:
* 210 gr bloem
* 2 tl bakpoeder
* 1/2 tl zout
* 110 gr boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
* 100 gr suiker
* 100 gr bruine suiker
* 2 eieren, op kamertemperatuur
* 1 tl vanille-extract
* 200 gr rijpe bananen (gewicht zonder schil)
* 60 ml karnemelk
* 180 pecannoten (evt te vervangen door walnoten)
* poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem en zijkanten van bakvorm (20×20 cm vierkant, of een appeltaartvorm) in met boter.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout. Pel de banaan en prak deze fijn. Hak de pecannoten. Verwarm een koekenpan, zonder olie of boter, en rooster hierin de noten tot ze lekker gaan geuren, en zet ze dan apart.
Meng in een andere kom de boter, suiker en basterdsuiker met een mixer in 3 tot 4 minuten licht en luchtig.
Klop één voor één de eieren erdoor. Roer de vanille, de geprakte banaan en de karnemelk erdoor.
Zet de mixer op de laagste stand en mix het bloemmengsel door het banaanmengsel. Klop niet te veel, en zorg dat het precies goed verdeeld wordt.
Spatel de geroosterde pecannnoten erdoor. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze in ca 50 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin ziet.
Zet de vorm op een rooster en laat zo afkoelen. Haal na 15 minuten de taart uit de vorm, bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm.

Uit het boek: Superzoet en veel te lekker (voor kinderen) – Jill O’connor – Becht – isbn: 9789023012931
koop dit kookboek in de koken.blog-shop!

 Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept – Tarta de manzana
Lees ook:Recept American Pancakes
Lees ook:Taart voor de koningin
Lees ook:Recept Gestoomde aardbeienpudding
Lees ook:Recept: Aspergemuffins

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Banana-Montanacake

  1. Pingback: Bakken met kinderen | Koken

  2. djamill

    dit smaakt lekker jonge mogelen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>